ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







06 септември 2009

Бойко и трагедията в Охрид

Днес (б.р. - вчера) се случи нещо трагично - в езерото Охрид загинаха българи. Ние отправяме искрените си съболезнования към близките на загиналите.

Докато Бойко се прави на премиер и "уточнявал с Президента кой ден да се обяви за национален траур", македонското правителство вече реши, че утре (б.р. - днес), 6-и септември, ще е точно такъв ден.
В Македония, но не в България. В България ще е празник на Съединението. Добре, че поне отмениха празничните мероприятия, но не е добре, че денят за траур бе преместен в понеделник.

Тежко е да си премиер, г-н Борисов, тежко е, а не е 10 пъти по-лесно от това да си кмет!

И вместо да пращате правителствения самолет, който поради старостта си може и да не излети, по-добре щеше да е да почнете да бъдете премиер, а не "премиер"?

Днес стана известно, че министърът на транспорта и съобщенията на Македония е подал оставка. В същото време нашите политици продължават да обсъждат темата с думи като тези на Цецка Цачева, председател на Народното събрание, която не пропуска да похвали "премиера": "Това, което беше по силите на нашата държава, беше сторено – знаете за бързата намеса на министър-председателя Бойко Борисов и на всички институции, които имат отношение към тази трагедия."

Видяхме как реагира един македонски министър. От същата Македония, за която министърът на Бойко по "външните българи", Божидар Димитров, каза, че "от малка сестра порасна и стана к." Животът ни наказа за такива грозни изказвания по най-лошия начин: с трагичен акт, в който порасналата сестра се оказа на висота, а дъртия министър никакъв го нямаше в това време...

6 коментара:

  1. http://potv.eu/108325.html - ето каква е истината за вчера. Обърнете внимание на реакцията на нашия "премиер", както го наричате:

    "След като се чу, че в Охридското езеро е потънал кораб с български туристи, държавната машина започна тежко да скърца.

    Държавната машина почива в събота и е трудно да я задвижиш.

    За Сашо Диков обаче няма делник, няма празник.

    Минути след първата информация за трагедията той спря програмата на своята кабеларка и попита българите какво знаят и какво не знаят.

    Хората се обаждаха и така парче по парче започна да се подрежда пъзела на драмата.

    Откри се първата снимка на потъналия кораб, открит бе първият свидетел, после чухме и първия човек, успял да изплува от ледените води на езерото.

    В това време държавната машина едва правеше първите си обороти.

    Говорителят на МВнР отговаряше на журналистическите въпроси с неприкрита неприязън. Явно му бяха развалили почивката. А и още нямаше „официална позиция". Макар преди официалните позиции да е нужно поне човешко съпричастие.

    След няколко часа заместник министърът Марин Райков, който отлиташе за Охрид, знаеше за събитията много по-малко отколкото бай Пешо от Каспичан.

    Бай Пешо просто гледаше „Канал 3".

    Любопитно беше да се наблюдава как се задвижват медиите.

    Първото съобщение беше на „Хоризонт", ако не се лъжа.

    Агенция „Фокус" изостана малко, но след това стана най-цитираната агенция, държавната БТА изобщо не се чу.

    Първа „Нова телевизия" пусна надпис с информация за трагедията. Докато течеше „Царете на комедията".

    Беше си направо грозно. Но все пак по-добре от БНТ, която високомерно мълчеше.

    На „Сан Стефано" си мислеха, че още е 1989 година и хората щат не щат ще чакат да се натуткат. И че Диков е още млад журналист в тяхната спортна редакция.

    Сашо Диков обаче вече има кабеларка и с двама души екип вече знаеше всичко, докато в БНТ с 2 хиляди души на държавна заплата още задвижваха машината. И когато най-после измъдриха извънредни новини, показаха това, за което Сашо Диков никога не би се сетил. Сензационно!

    Показаха интервю с министър Румяна Желева от Брюксел. От Брюксел ни разказаха за това, което се случва в Охрид.

    Както едно време екипите на БНТ пак седяха в Брюксел, вместо да ходят до Сребреница, примерно.

    Телевизия „Европа" действаше малко по-експедитивно, но беше жалко да се гледа как „първата новинарска телевизия" пуска новини - записани кой знае кога, докато зрителите знаят вече много повече.

    Сашо Диков вече очерта кръга на селищата, откъдето бяха тръгнали на екскурзия загиналите, когато дойде странната информация, че те са от Пловдив.

    Някой в Общината не беше в час.

    Новината стана официална и се поде от сайтовете.

    Кметът Славчо Атанасов, който вече беше съгласувал с дядо Николай промяната на официалната програма, не отрече.

    Върхът на информационната осведоменост на държавата обаче бе изявлението на Бойко Борисов, че наистина загиналите са от Пловдив. И даже е привикал веднага областният управител.

    Тук вече Сашо Диков се глътна езика - не можеше да предположи, че той знае повече от министър-председателя. И не посмя да му каже: „Що говориш глупости, я уволни тези, които те информират."

    Лека полека всичко дойде на мястото си, днес „Канал 3" пак си е проста кабеларка, а утре Сашо Диков ще се чуди как да плати на своите хора.

    А вероятно утре 2000 души от БНТ ще се наредят за заплата. Няма да имат проблеми.

    И се чудя - не би ли било редно държавата да си вземе от 70-те милиона, с които издържа националната ни телевизия, едно 7 000 лева и да ги даде на „Канал 3" - защото кабеларката свърши важна държавна работа.

    Но по-важен от парите е урокът - Сашо показа нагледно как се стига до истината.

    Стига се с помощта на всички българи.

    Стига се, когато говориш открито с всички. И търсиш помощта им.

    Вместо да съчиняваш официални съобщения.

    Ето, това трябва да научи държавата.

    Като за начало може да предложи на Сашо Диков да оглави БНТ.

    На което той със сигурност ще се изсмее. Всички знаем, че е луд, но чак пък толкова не е..."

    ОтговорИзтриване
  2. моят коментар е:Браво Бойко,ти си първият политик,който се опитва да направи от българският народ едно семейство ..,и така както го правиш съм сигурна,че ще успееш.благодаря ти.Имаме страхотна нужда от това.Ставаме по-силни,по-сигурни,само от това,което виждаме,че правиш със сърцето си.И няма да ни е яд ,че си плащаме данъците.Само,да продължаваш в този стил и същия дух,в правилната посока.Успех !!!!!!!!!!!!!-Петя

    ОтговорИзтриване
  3. От както сме свидетели на подобни трагедий единствено сега аз видях как трябва да реагира едно добро правителство и то начело с г-н Б.Борисов . За пръв път видях най адекватната постъпка на човек , който управлява тази държава !За това единствено мога да поздравя зелият екип , с когото г- Борисов работи !!!

    ОтговорИзтриване
  4. В момента съм раздвоен - от една страна има желание у страна на държавата да се окаже помощ на пострадали българи в чужбина, от друга - малко позьорска работа е. В крайна сметка 4 години имахме МИС, но ако това беше станало по времето на Емел Етем, най-много да купим 4 турски катера, които да препродадем на Македония.
    Дали Бойко е бил зле осведомен или не - на всеки може да се случи. Че то един Джордж Буш стана президент така, след като никой не посмя да опровергае СНН, та сега ли ще се ровим надълбоко.
    Встрани остава елементарната трагедия на тези хора - доста от тях едва ли са отишли на друго място на почивка през живота си. Едва ли ще се помръднат извън България втори път. Парите, които са дали за ескурзията, сигурно ще им стигнат да идат до Истанбул или Гърция, ама на, Охрид.

    ОтговорИзтриване
  5. Простата истина е, че ако се беше случило на друг ръководител, в Западна Европа или в САЩ да сбърка името на града, от който са загиналите... медиите щяха да го разнищят. Но у нас - пълно мълчание...

    ОтговорИзтриване
  6. Че Борисов е абсолютно неподготвен за каквото и да е, е видно от официалния сайт на Министерски съвет. Че съчетанието Борисов-ченгето Димитров е опасно за българската държава и държавност е видно от следната информация:
    "ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ УДОСТОИ С ОРДЕН „ЗА ГРАЖДАНСКА ЗАСЛУГА” I СТЕПЕН МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЖДАНИ, УЧАСТВАЛИ В СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ОТ КОРАБА „ИЛИНДЕН”
    08 Септември 2009
    Премиерът Бойко Борисов одобри докладна записка на министър Божидар Димитров за награждаване на македонските граждани, участвали в спасяването на българските туристи при катастрофата на кораба „Илинден” в Охридското езеро на 5 септември. Министър Димитров предложи македонците, рискували живота си за спасяването на сънародниците ни, да бъдат удостоени с орден „За гражданска заслуга” I степен....

    Прочитане на целия коментар Предстои българското Генерално консулство да уточни списък с имената им."
    Правната уредба обаче гласи друго. С ордени награждава президентът, а с орден „За гражданска заслуга” I степен се награждават само български граждани. И това ако не е провокация на ченгето Б. Димитров, прегърната тичешката от Борисов здраве му кажи..
    Бог да пази България.....

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.