ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.20 септември 2009

Бойко и Меглена Кунева

Комисарят на годината, европеецът на годината, г-жа Кунева, в интервю за "Фокус", промъкнало се някак си през цензурата на бившите агенти на ДС:


Фокус: Не мога да не ви попитам бихте ли коментирала думите на премиера, че вие сте знаела колко пагубна е политиката на предходното управление, а не сте отреагирала?
Меглена Кунева: Вероятно това звучи като обвинение и ако е така, то е направена много груба грешка по отношение на Европейската комисия (ЕК). ЕК не е нито съд, нито е Прокуратура. Оценката за всяко правителство се дава от съответните граждани на избори. Едно от главните правила в ЕК и това трябва да се знае от всички политици в България и от тези, които сега встъпват, е така наречената допълняемост на ЕС. Ние никога не се намесваме директно във вътрешните работи на страните. Правим това, което ни дава възможност договорът. Всичко останало би нарушило нашата клетва. Клетвата, която аз съм дала и всички останали комисари са дали, е, че ние нито ще влияем на националните си държави, нито ще допускаме влияние от тях. Аз съм спазила клетвата си. Президентът Барозу се е виждал с българското правителство от предишния мандат, с предишния премиер. Цялата информация за това как се изпълняват едни или други ангажименти е на разположение на съответните комисари. Добре е да се знае какво може да се очаква от Европейската комисия, за да не се правят изказвания, които нямат база в договора.
...
Аз дадох максималното от себе си. Аз имам разпознаваемо политическо лице в Европа. Аз имам „Почетния легион” на френското правителство, имам най-високото държавно отличие за чужденец на италианското правителство, „Малтийския кръст”, сега от Испания и Португалия също, комисар на година съм, европеец на годината съм. Наистина направих всичко възможно България да стои добре. Не мога да бъда упрекната, че не съм спазила клетвата като член на ЕК. Така че не се оправдавам.

И като отговор от страна на председалеля на Парламента, г-жа Цецка Цачева, която в интервю пред "24 часа" споделя: "Лидерът на ГЕРБ поверява отговорни постове на жени. ГЕРБ не прави разлика между мъже и жени, не търси за човека пост, а обратното – за работата, която трябва да се свърши, се търси компетентната личност, която може да я свърши най-добре."


Какво разбираме от това интервю?
1. Че г-жа Кунева отговаря по европейски на тъмния балкански субект Борисов - маниер, който той не познава?
2. Че заради личните си желания "премиерът" унижава не толкова г-жа Кунева, колкото самия себе си, но не го съзнава?
3. Че Бойко се дразни от факта, че комисарят Кунева е направила всичко възможно България да стои добре, докато той самият правеше дори невъзможното, за да стои зле?
4. Че Цецка Цачева се е объркала - нали "премиерът" ни ощастливи с думите, че се знае кой е новият комисар, но не се знае кой ще е ресорът му в ЕК"? Значи г-жа Цачева лъже? Или може би Той, самият Бойко лъже?!!?

2 коментара:

  1. За идиотите, които "разбираТ от това интервю"
    http://leacohen.bloginar.net/2009/09/19/кунева-в-собствено-риалити-сървайвър/

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.