ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.04 август 2010

Бойко говори, а за Спас Русев няма ли да каже нещо?

В "24 часа" отново виждаме проблясъците на "премиера" при това с много, още по-ценни бисери:

- На първо място е политическата воля. Аз съм бил главен секретар. Цветанов ми е бил помощник и с почти всичките тези момчета сме работили, но никъде не сме усещали политическата воля.


Цъ-цъ, колко зле му е било на "главния секретар", който е работил без поличитеска воля... Да се чуди човек защо се е мъчил толкова?

А иначе това е дейността, която и аз разбирам най-много, и Цветанов също. На ден се чуваме по 10-15 пъти поне. Докладва ми за всяка разработка, за всичко, което правят. Събирал съм ги тук и в моя кабинет, особено вечер след 9 часа.


А защо тогава се занимава с друга работа, от която не разбира?

- Веднага давам най-известния случай, заради който си подадох оставка. Значи имаш контрабандист номер 1 Иван Тодоров-Доктора, имаш финансов министър, парламентарен шеф, транспортен министър и перач на пари Амигото. Играят карти на яхта в Монако и гледат заедно състезания. Не можеш да кажеш, че тези хора случайно са се събрали там. Тогава, като отидох при тогавашния премиер и докладвах всичко, думите му бяха: “Ами трябва да им се извиниш, защото иначе ще падне правителството.”
- Така ви каза Симеон?
- И аз отидох и си дадох оставката. Предполагам, че той осъзна колко по-сериозен може да стане проблемът. Няма да крия, че с две чужди служби правих това. Няма да ги споменавам, но две големи европейски служби със СРС-та бяха прехванали разговорите на босове от типа на Косьо Самоковеца, Иван Тодоров-Доктора. Там дори има протокол, който впоследствие даже прокурорите се бяха уплашили да протоколират. Имаше изказване на Иван Тодоров, че това пожарникарче първо ще го свалят, после ще го бият. Ето това е липса на политическа воля.


Ето го отговорът на гатанката какво се крие зад Бойко? Едно уплашено пожарникарче, което сигурно затова след като напусна МВР безславно заяви, че не може да излезе от политиката, защото иначе ще го ликвидират? А и като си е подал оставката, забравя ли, че оставката си подаде и изключителния министър на финансите Милен Велчев? И защо, щом е бил толкова принципен, Бойко се примири да носи генералските лампази, макар и под натиск?

- Кои са били на тази среща в атинския хотел, за която писахме?
- Само ще кажа, че е истина, защото дойде като информация от една от най-големите служби в света. И нищо повече няма да кажа. Просто го казвам в подкрепа на вестника ви, да не кажат, че си измисляте.


Тук можем да се чудим - споделя ли Бойко секретна информация или се преструва? Ако така разкрива, че информация му подават от "една от най-големите служби в света", дали тази "служба" ще продължи да му подава информация? И дали изобщо е имало такава служба?

И какво разбираме от цялото интервю?
1. Че и в проправителствения "24 часа" няма журналист, който да се осмели да зададе сериозни въпроси на "премиера"?
2. Че Бойко е отмъстителен човек, което си го знаем?
3. Че разкрива част от историята, но не цялата история около яхтения скандал - случайно пропуска да спомене кой събра министрите и Доктора на яхтата: Спас Русев. Какъв ли Му е сега Спасов?
4. Че пропуска факта, че се е извинил на Милен Велчев, иначе нямаше да остане "генерал" от МВР, нали?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.