ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







27 юли 2010

Бойко и самооценката

В пространно интервю по една от проправителствените телевизии, препечатано от "Фокус" в две части, "премиерът" не просто блести с бисерите си, а направо сияе. Вижте сами някои от тях с наши коментари.

Водещ: Добре. А с какво не можете да свикнете. Точно една година се навършва, откакто станахте премиер, с какво не може...
Бойко Борисов: Не съм броил дните. За мен са 10-11 години вече, защото е една и съща отговорността. Като бях главен секретар, пак цялата държава, въпросите бяха главно към мен, като станах кмет, всичко се въртеше около кметството в София, ако си спомняте. Сега същата отговорност.


Скромният "премиер" - всичко се върти вече десет години около него, с една и съща отговорност? И не разбира, горкият, че това означава, че в момента Йорданка Фандъкова и Калин Георгиев са всъщност по-важни от него?!

Бойко Борисов: Така че, питате дали докладът е най-големият успех.
Водещ: Много му се радвахте, заради това ми направи впечатление.
Бойко Борисов: Кой не му се радва?
Водещ: В крайна сметка...
Бойко Борисов: На кой му е приятно да наричат България корумпирана, че няма воля за борба с престъпността и корупцията?
Водещ: Сигурно има хора, мазохисти, но това е друга тема.
Бойко Борисов: Да, ние нормалните хора се радваме, когато отвън... Канцлерът на Австрия, завчера като бяхме във Виена, какво, излезе и каза – поздравявам ви, браво, че вие се оттласквате от дъното, работите по-добре, борба с престъпността и корупцията, по-добър доклад от Румъния.


А защо се сърди "премиерът", когато отвън ни критикуват, а не го приема също с толкова добро разположение на духа? Преди дни каза, че австрийците го крикували, защото нападнал техните фирми в България, пък сега - дава пример с австрийския държавен глава? И защо така злорадства за Румъния?

Водещ: Така е. Сигурни ли сте, че досъдебното производство е толкова добро.
Бойко Борисов: Искам да питам за тези, където са дали условна присъда или пробация. Сиреч с тази присъда съдията е казал: аз приема за абсолютно годни доказателствата на полицията, нали така? Абсолютно годни, щом дава пробация или щом дава условна. Той е казал: полицаят си е свършил цялата работа. Иначе не би дал никаква присъда, би оправдал.
Водещ: Приемаме, че...
Бойко Борисов: Не приемаме, това е черно на бяло в случая. Щом дават присъда пробация...
Водещ: Щом дава присъда, значи приема, че е виновен.
Бойко Борисов: Приема, че е виновен. И сега остава да кажем защо за автомати със заглушители, със заличени имена, за гранатомети, пистолети със заглушители, които са за убийства единствено и само, той е преценил, че трябва да се даде най-леката мярка, сиреч пробация. Пак да го остави сред обществото, сред народа. Защо? Ето това ми е въпроса към Лазар Груев и Висшия съдебен съвет. И то не като премиер, като полицай ги питам. Нека да се съберат и да кажат, да извикат тези, не ние, без никакъв натиск, да ви поканят вас медиите и да поканят въпросния съдия или съдии. И да кажат: госпожо, защо вие за толкова взрив, или господине, те, самите си съдии, преценихте, че трябва да му дадете пробация, сиреч да го поправите, а не както по закон може да го накажете с пет години затвор. Всички присъди от Митьо Очите, когато го гоних аз, до сега за незаконното оръжие, всичко отива на условни присъди. А ние какво трябва да направим като полиция? Да чакаме да убият някой, та да ги арестуваме, и това оръжие вече да стане факт? Или когато открием оръжието и предотвратим престъплението, да го пуснем, вече да знае как сме го хванали първия път и да се пази повече, за да не можем да го хванем? Това е истината.
Водещ: Истина или неистина, звучи адски логично.
Бойко Борисов: Аз съм логичен човек.


Г-н Борисов не знае основите на правото. Ако иска съдът да осъжда с ефективни присъди, а не с пробация, най-лесното е да предложи на Неговите депутати, нали са си Негови, да сменят членовете в Наказателния кодекс и да премахнат присъдата пробация. Да махнат и условните присъди. Най-добре е да направят така, че ако един човек е с обвинение, повдигнато от кварталния или от дебелия катаджия с потен врат, който е поискал пари от спрения шофьор, значи той е виновен и съдът трябва само да сложи подпис под присъдата? Само че дали "премиерът" е помисли, че по тези закони някой ден ще съдят и него, и Цецо, и кой ли още не от днешните управляващи?

Бойко Борисов: Да се оправят, да ни вдигнат като балон нагоре, да ни изтеглят от тинята. Те да теглят правителството. Нека в следващия доклад, истински го пожелавам, да кажат: в България съдебната система съдиите, и прокурорите, и следователите, така я реформираха, така добре работят, че правителството изостава със своята воля. Няма такава воля, каквато има в съдебната система. Това им пожелавам.


Съдебната система не може да се реформира сама. Тя работи съгласно законите, приети от Народното събрание, в което управлява ГЕРБ. Следователно - Бойко Борисов просто заблуждава хората, така ли?

Прочетете по-нататък интервюто, ако не сте го гледали. Ако искате, коментирайте го, но всичко е ясно и без коментари...

Какво разбираме от цялото интервю?
1. Че личният режим е вече установен?
2. Че медиите са изцяло контролирани, защото няма нито един неудобен въпрос?
3. Че вече сме не полицейска, а милиционерска държава?

1 коментар:

  1. Жалкото е, че всички наблюдаваме как Пожарната се мъчи да разсъждава, говори глупости, и никой не му казва, че царят е гол! Не само че не знае основите на правото - аз въобще се съмнявам че има някакви познания в областта на правото. И най-лошото е, че виждаме тази самохвалковщина ("аз съм от 10 години най-важният, аз откривам магистрали, строя метро, пускам булеварди, детски градини, арестувам престъпници"), но и обществото приема това поведение и менторския тон за даденост. Пак се връщаме на положението "Ние ги хващаме, те ги пускат". Г-н премиерът би трябвало да знае, че присъдите, които един съдия налага, произтичат от правото - след като има възможност да се накаже с пробация за едно престъпление, след като съществува такава опция - ами какно се чудиш тогава бе, милиционер? А защо вместо да мяташ камъни по съдиите, не привикаш Борис Велчев и да го питаш него - "Абе, пич, твоито прокурори що не са протестирали тази пробация бе, как може за взрив и за автомати пробация и прокурорите си траят?" А?
    И още нещо - признак на ниска култура е да приемаш желаното за действително. А още по- зле е когато започваш да строиш въздушни кули на тази основа ("съдията издава осъдителна присъда, значи полицаят си е свършил работата!").
    Евалла, башполиц ефенди! Акъл море!

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.