ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







03 юли 2010

Цецо Цветанов, поезията на Пейо Яворов и Възраждането

Цецо Цветанов пред радио "Фокус":

Водещ: И един въпрос встрани от темата за престъпността, може би, за да ни покаже, че животът има и красиви страни. Обичате ли Яворов?
Цветан Цветанов: Разбира се, и довечера съм съчетал точно най-приятната част на днешното ми посещение във Велико Търново е да посетя град Елена, където има специална поетична вечер, организирана от областната и общинската структура на ГЕРБ. Просто има 120 години от рождението на Нина Тодорова, любимата на Пейо Яворов. Смятам, че това също е един приятен момент от тежката програма, която ще имам днес.
Водещ: И един стих от Яворов, ако позволите. „С враг-врагувам мяра според мяра, с благ-благувам вяра, зарад вяра”. Актуални ли са тези написани преди 100 години думи?
Цветан Цветанов: Много са актуални и дори не само Яворов, всички наши възрожденци и всички наши достойни българи, които дадоха подобна поезия са много актуални в днешните условия и в днешните времена, в които живеем.


Какво разкрива това интервю?
1. Че Ц.Ц. не знае кога е било българското Възраждане?
2. Че когато полицаите започнат да се занимават с изкуство, обикновено се завършва с арестуването на общодостъпни библиотеки?
3. Че Ц.Ц. повече няма да дава интервюта на "Фокус"?
4. Че Ц.Ц. не знае, че любимата на Яворов не се казва Нина, а Мина?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.