ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.14 декември 2009

Стенограма от Парламента

Наши читатели ни изпратиха секретна стенограма* от заседанието в Парламента през миналата седмица, когато са се обсъждали промените, за които писахме. Вижте част от нея:

ДЕПУТАТ: Сега, значи, събрали сме се да видиме какво ни пращат от Министерския съвет...
МВР (прекъсва го): Бе какво ще гледате? Всичко е утвърдено лично от министъра и от премиера! Минало е на две обществени обсъждания и отделно имахме оперативка с личния състав на министерството, които изцяло подкрепят нашите предложения.
ДЕПУТАТ: Ама...
МВР: Няма "ама". Организирали сме колегите по места да участват в публични дискусии. Цивилни, разбира се. Командировали сме голяма част от тях в други градове, за да не ги разпознаят. Отделно влизат в Интернет и гласуват "за" предланите от МВР промени в различните форуми.
ДЕПУТАТ: Ми то, тогава...
МВР: Точно така. Тогава е ясно какво трябва да правите. И по-бързо, за да не се налага да идва нашия началник или неговият началник, или неговият началник.
ДЕПУТАТ: Нещо се обърках...
МВР: Цветан Цветанов, Бойко Борисов, Дървен Господ с тоягата.
ДЕПУТАТ: Е, хубаво де, не е нужно чак толкова много зор за един закон.
ДЕПУТАТ: Ние принципно сме "за", щото тез промени нали Миков ги внасяше неуспешно...
МВР: Много добре, ще ви похвалим пред началника!
ДЕПУТАТ: Ама и пред Бойко също, нали?
МВР: Ще решим като видим как гласувате в зала!
ДЕПУТАТ: Ама от друга страна, трябва да се правим на опозиция, затуй ще се въздържа!
МВР: Може, но ако в зала не ни стигат гласовете - опичайте си акъла, че да не заиграе дядо господ върху вашия гръб!
ДЕПУТАТ: А ако от Европа протестират?
МВР: Кво ви пука? Желева избраха ли я за зам.-шеф на партията? Избраха я! Ще я изберат ли за комисар? Ще я изберат! Сега премиерът коли и беси в Европа, така че няма шест-пет!
ДЕПУТАТ: Конституционният съд може да...
Неразбираем (прекъсва го): Кво, кво?! Ти сега нервиш ли ме, а? Ако го отмени, ще сменим Конституционния съд. Или Конституцията. Или и двете. А и Първанов ще го отнесе покрай тях, щото той ги е назначавал всичките!
ДЕПУТАТ: Ама санцкиите от Евро...
МВР: Бе кви санкции, кви пет лева? Даже и да протестират, ще минат години. А през тези години знаете ли колко дисиден... ъ-ъ, престъпници ще изловим! Всичките ще ги хванем! И ще знаем всеки, по всяко време, навсякъде, къде е.
ДЕПУТАТ: Е, не всеки...
МВР: Не, не всеки, но всеки от тези, които се правят на интересни и застрашават държавата. А държавата - това сме ние. Нас са ни учили от Държавна сигурност, а не от некви ДАНС. Закривам дискусията. Да докладвате на журналята отвън, че всички сме "за".
ДЕПУТАТ: Ама ние бяхме против...
МВР: Аре, от мен да мине - кажи, че си против на журналята, ама като гласуваш не си разбрал и да гласуваш "за". Иначе ще ви се стъжни, а ти не искаш да си тъжен, нали?


Какво разбираме от тази секретна стенограма?
1. Че както се смеем, може да ни стане тъжно?
2. Че във всеки слух има частица истина?
3. Че нищо чудно точно така да са разговаряли в Парламента?


* За читателите от МВР, които нямат чувство за хумор - не се вълнувайте, никой не е изнясал стенограма от заседанието на комисията, а ако има съвпадения, те са случайни и са плод на въображението на народа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.