ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.28 декември 2009

Бойковите бисери

Не, това не са бисери, които излизат от мидите в морето. Това са бисери, излизащи от устата на "премиера" Бойко Борисов. Първоначално мислехме да го публикуваме с коментари между редовете, но екипът ни прецени, че така ще се обезличат тези ценни мисли. Затова прочетете интервюто едно към едно, както беше по БНР:


Днешните вестници отбелязват една история с двама от ЦСКА, както са наречени във вестник "Стандарт", Караджов и Иван Иванов, наръгани с нож от бесен фен. Разбира се, много от заглавията са подчинени на залавянето. Хванаха още двама от "Наглите", казва вестник "Труд" и говори за ареста на Евгени Милев - Гейзо, който е арестуван на контролно-пропускателния пункт в Калотина. Докато обаче има възможност да прочетем някои от подробностите около тази драма, свързана отново с ЦСКА, би трябвало да кажа, че беше съобщено в нашите новини и за нов грабеж на площад "Македония" в София. А пък и по много други въпроси бихме искали да благодарим за участието на г-н Бойко Борисов, който се ангажира да коментира за "Хоризонт", за "Неделя 150", някои от последните събития. Добър ден.

Добър ден.

Най-вече ключът към престъпността, доколкото може да бъде посочен някакъв универсален метод, за да се избавим от това зло. Но в анализите, които предостави министър Цветанов, апропо, политикът на годината, там ставаше дума, ако става дума за отвличанията срещу откуп, че тези хора са закоравели бандити, но закоравели достатъчно в затвора. Т.е. започват с един вид престъпления и постепенно ескалират. Това как да го анализираме, г-н Борисов?

Ами първо добър ден на вашите слушатели и може би прогнозата за времето ви беше доста дълга, но в днешния ден колкото могат по-малко да пътуват, само належащите. В смисъл, когато е неотложно пътуването, нека тогава да пътуват, защото дъжд, сняг, дъжд и има на много места проблеми. Мъчим се да ги оправим, но просто природата си е такава.

Електричеството е спряло в много селища на страната, това също, както и на квартали на София.

Да, защото виждате, цяла Европа е така и по най-бързия начин се опитваме да го оправяме. Но просто срещу природата не се върви.

Когато нямаме министерството на Емел Етем, към кого се обръщаме?

Вътрешно министерство и съответно в "Енерго" или ВиК службите. Всички работят днеска, така че дано бързо оправят авариите.

Аз призовавам и "Хоризонт"...

А що се касае за анализа, още преди 10 години съм казал, че първите стъпки са обиране на апартаменти и крадене на коли. Много колеги подценяват тези хора, но практиката показва, след колите отиват на наркотиците, след това на грабежите и на убийствата. Просто това е като един етап на развитие, защото на практика няма никаква разлика между това да откраднеш един автомобил, да го върнеш срещу пари, и да откраднеш един човек от улицата, и да го върнеш за пари. Едно и също е. И крадците на коли постепенно се развиха в по-висша форма.

Прави впечатление...

Така че абсолютно това не ме е учудвало и именно затова... това, което ме учуди, е, че когато дойдоха ръководителите на служби да ми докладват и да видя какво са правили през последните години, просто нямаше абсолютно никакъв анализ, нула анализ.

Нали кражбите на коли са свързани с мрежа, която прониква тъкмо в КАТ или в службите, които наблюдават, застраховането също.

Ами сама виждате, че всяка група, която задържаме, вътре има полицай, всяка. Дали е граничен, дали е редови, дали ги подвежда, дали е на КПП, просто винаги има. На 100, на 1000 един може да има, но той е там.

Ако хората...

Затова аз мисля, че при последната операция това стана добре, че доста... и други служители един по един сега ще изкапят от министерството. Даже ето днеска може би в Пловдив вече са направили обявлението, но ще видите, задържахме една група предишната нощ, десетина човека, копаят тунел, влизат под трезора и го обират.

Да, има пресконференция, която ще оповести "Хоризонт", така, както обещахме на слушателите.

Да. Виждате за радост, след няколко месеца, така, като постегнахме редиците, направихме анализа, разпределихме службите и хората по какво да работят, и виждате, че всеки ден има по няколко задържани, всеки ден. И сега съответно, ако всички наши предложения в парламента се приемат, аз мисля, че доста по-добре ще заработи системата.

Много въпроси, но един от тях, доколко е възможно въобще да се възлага превъзпитателна роля на затвора, щом като там става дума за обмисляне на още по-цинични престъпления? И също така съобщението на Цветанов, че престъпността вече обхваща все по-ниска възраст, все по-малки... все по-малка възраст се включват и стават бандити.

Превенцията на държавата беше... 20 години я нямаше. Ето тия - Дебелото, Релето, 15-16 висящи дела за крадени автомобили. Значи толкова пъти са задържани, на толкова хора официално е разбрано, че са им взели колите, и няма присъда. Ако... и малките в квартала гледат от тия хора и викат ей, гледай го сега, тоя краде, обаче какво ауди кара, какъв мерцедес кара. Какво толкова, и аз ще открадна една кола. Да не говорим, аз когато гледах "Бандата на Оушън" в киното, не гледах толкова филма, колкото гледах зрителите. Има доста филми, направете си един експеримент, отидете да ги гледате и ще видите, че публиката е на страната на крадците.

Мисля, че...

И аз истински, да, истински се ядосвах тогава как просто всички около мен гледат дали ще успеят да оберат банката.

Този феномен, разбира се, заслужава да бъде анализиран. но нека да говорим за някои догадки, някои догадки и слухове. Има ли...

Аз за догадки и слухове не говоря.

Напротив, има ли нови технологични решения, когато разкривате това престъпление, особено 2 години, струва ми се, вече съществува тази банда за отвличане срещу откуп, говори се, че е използвана някаква американска технология.

Единствената технология, много съвременна, много модерна, много точна, в Банкя съществува - вечер след 9 часа Йовчев, Цветанов, Вальо Йорданов, Иво Спиридонов, Флоров. Това е една система, която действа много безотказно. И когато към нея пък се подключи и главният прокурор, много съвършена американска система. Може и българска да е, както искате я кажете.

Т. е. западните партньори не са ви помагали с определени ключови решения? Вестник "Стандарт"...

Единственото, която направиха западните партньори, да дойдат завчера в моя кабинет да ме поздравят посланиците на всички почти държави за брилянтната операция. Защото този път, понеже знаех какво мога да чуя от другата страна, навсякъде, всяко едно от тия 13 отвличания, доказани, е вързано с ДНК профил. Сиреч човекът, когато си е скубал косата от болки и си е слагал космите там по цепнатините, ако някога един ден някой ги намери, отивайки, намери там космите, кичурите от скубаната коса, където си е скубал... Просто нека да не говорим, защото вече има мярка, действа прокуратурата, но аз действително съм горд и се радвам с колегите, че успяха да се справят, защото това са рядко кървави, нагли копелета. Просто не искам да си представя, човек не може да си представи какво е да го затворят там и да му режат пръстите и ушите. И да отиде човек и да каже ей тук ми рязаха ухото и ей тук някъде трябва да ми е изтекла кръвта, и да му намерим кръвта.

Мисля, че думите...

И когато работиш с такива хора и такива операции, единственото, което заслужават тия хора, е уважение.

Мисля, че думите все повече ще ескалират, защото всяко престъпление заслужава да бъде наречено и обругано с какъв ли не арсенал - нагли, по-нагли, най-нагли, отвратителни и т. н. Но дали...

Сега дано всичко е наред и стоят много, много дълго в затвора.

Още една догадка, която цитирам. Източник...

Защото и застреляният на магистралата, и застреляният богровец на магистралата, понеже, нали, след това много лесно свидетелите падат им показания и всичко останало. Ако примерно този човек го бяхме дали на турчина да го разпознае жив, той отдолу е с един костюм, втори костюм, бронежилетка, голямо яко и изглежда едно огромно чудовище, а всъщност е 60 кила. И ако тоя отвлечения турчин го беше видял на живо, ще каже: не, не, оня беше, нали, як, висок, голям. А той дори и за разпознаване се е приготвил, ако случайно бъде задържан, за да се измъкне.


Покрай това тежко престъпление разбрахме и за грабежи, за които не бяхме осведомявани, за нашия имидж, така да се каже, за тези грабители по магистралата.


Ами аз си спомням, като главен секретар 6-7 месеца работихме, докато ги задържим. Пак имаше стрелба по полицай, ранен полицай и докато влезе в ареста, нямаше нито един грабеж.

Връщам се отново на наглите. Бих искала да проверя чрез Вас едни догадки, които бяха споменати в, да кажем "Медиапул". Говори се, че т. нар. Тони Хамстера е работил неофициално за застрахователна компания "Лев инс" и е бил в близки отношения с бившата барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров. Също така...

Всяко едно издание си носи отговорност за думите и за коментарите. Аз говоря само за неща, които съм 100 процента сигурен, защото са излезли ДНК проби, разпознати са от свидетели, или да им намерим отпечатъците. Говоря само за такива неща, които съм категоричен, убеден, че са така.


По отношение на Вашето убеждение...


От слухове и догадки коментари не правя, защото според мен не ми отива.

Възможно ли е да има в по-високопоставените среди на системата, така да се каже, политически чадъри над престъпниците?

Чадър може да ти направи и един граничен полицай или един служител в БОП-а, или служители в ДАНС. Винаги, всяка една група подобна търси на някой да се опре, за да може ей така, в критични ситуации, да им се окаже помощ. И трябва да ви кажа, че тази операция по "Наглите" дори двамата оперативни работници, които трябваше да правят справките, ги бяхме отделили в отделна стая, с никакъв достъп на други хора. Просто всеки един началник на служба работеше като оперативен работник. И лично вечер си идваше с листята и докладва пред другите само в неговия сектор.

Вие споменахте в началото на седмицата, след престъпленията, с които тя започна тази седмица, че е възможно да има политическа провокация в тези престъпления. Какво имахте предвид? Това много напомня и за начина, по който реагираха и президентът, и бившият министър-председател, когато беше убит Емил Кюлев.

Значи, вижте, това, организираната престъпност е като едно, как да го наречем, като жив организъм. Това са хора, които реагират на околния свят. И когато държавата не го пресира, той не се съпротивлява, защото му върви бизнесът, изкарва си пари, живее си спокойно. Когато държавата започне да го пресира, следва обратно по сила противодействие. Това са, виждате, хора, които изобщо не са за подценяване. Две години медиите наричаха тези хора неуловимите, недосегаеми, подиграваха се с полицията, разиграваха ги, правиха ги на маймуни. Това са хора, които четат вестници, гледат телевизия, слушат радио и наблюдават обществено-политическия живот, на всички, наблюдават реакциите на политическите партии. В момента, в който направят някакво отвличане, грабеж и обири, веднага опонентите излизат в парламента и почват да казват, искаме да изслушаме вътрешния министър, правителството не се справя. Сиреч с тези си изказвания те продължават да бъдат подстрекавани още повече да правят. Затова и г-н Миков, и Румен Петков биха потвърдили, когато те имаха проблеми, лично съм се обаждал да им кажа, че имат нашата подкрепа, на опозицията и че това не е моментът да се атакува МВР, когато имат проблеми. За реформи или критики има време, когато това се прави, не в момента, в който има обири или грабежи... (пропадане на връзката) ...и излязоха точно в този момент. Ами ако се бяхме забавили още със седмица, с 10 дни? Щеше да има изслушвания, приказки и какви ли не щуротии в парламента.


Работило ли се е и при предходното ръководство на МВР по отвличанията? Била ли е подготвяна почвата от Михаил Миков?


Не, и мога да им го докажа.

Като говорите за американската оценка в случая, началото на разговора, за това, което успяхте да разкриете, там стана ли дума за този странен синдром, наричан Робин Худ или едно странно дарение от откупа на Ангел Бончев...

Робин Худ, това са художествени измислици. Гепачи, крадци...

Дарението не е измислица.

...и обирджии, Робин Худ били.

Пари от, така да се каже, откупа на Ангел Бончев бяха дадени за лечение на тежко болни и също така за построяване на болница. Това не е измислено.

Именно за това ви казах, че това са хора, които наблюдават процесите, слушат и съответно се подиграват с държавата, когато усетят, че е слаба...

Ако позволите, г-н Борисов…

Е не дават на фондации пари.

…да преминем към въпроси, свързани с края на годината и политическите факти?

Ами, ако може, защото просто и времето ми е много малко.

Да, безспорно, сигурно Ви е малко и Вие, разбира се, давате безкрайно много интервюта, които радват слушателите и зрителите. Но това е възможност да кажем за някои от най-актуалните съобщения. Вие се отказахте от идеята за референдум, нали така?

Това е тема, по която и президентът, и много от нашите опоненти са прави. В същото време абсолютно толкова прави са и хората от "Атака", които са поели ангажимент пред своите избиратели, че това няма да е така. И те също имат много на брой аргументи. Защо така промених позицията си? Аз винаги съм бил искрен. Трябва да ви кажа, че реакцията от Брюксел и от Европа, и от ЕНП беше изключително остра към тази наша идея. И аз не бих си позволил, колкото и да ми е важна подкрепата в парламента на партньорите от "Атака", да рискувам имиджа на държавата в Брюксел. Това е точното ми определение. Не очаквах, защото аргументите да няма новини на турски език са много повече, отколкото обратните аргументи. Но реакцията беше такава, че не изисква и коментар дори.

Впрочем какво си казахте с вашия турски колега г-н Ердоган?

Не, с Ердоган говорихме съвсем други неща и на края на разговора ме попита има ли проблем по принцип с новините и с... Явно му бяха докладвали службите, казах му, по-голяма е от тройната коалиция и от това, което Доган прави 8 години, и на базата на това българите се настроиха срещу тази партия.

Не мога да допусна, че Вие просто импровизирахте подкрепата си за референдум.

Аз бях длъжен да подкрепя колегата, който имаше нужда от подкрепа, за изпълнението на неговите обещания.

Според думите на президента, Вие рискувате да компрометирате пряката демокрация. Доколко това е така според Вас?

В случая е прав президентът.

Президентът изглеждаше доста окуражен във всички свои действия и в неговото телевизионно интервю по първа телевизионна програма и "Панорама" той намери думи и за да... отново да оцени действията му по т. нар. енергийна стратегия и трите проекта, подписани в рамките на един следобед. Дали има някакво споразумение между вас и българския президент...

Първо, не беше следобед, а беше нощ, а беше нощ. Второ, особено по Бургас - Александруполис, аз се учудвам, вие знаете, аз 3 години не спрях да говоря за завода за битови отпадъци, че не ми издават ОВОС и не мога да започна процедурите, а Бургас - Алексанадруполис въобще не е даден проектът, за да получи оценка за въздействие на околната среда. И затова ние казахме, нека да има международна оценка, вътрешна, разбира се, Министерство на екологията, и тогава ще говорим за този проект.
Що се касае по другите два, "Южен поток" присъединява все повече страни по трасето си. Няма проблем с него, поне до този момент. А що се касае за "Белене", руската страна се съгласи, че трябва наново да се направи прочит и на финансова, и на икономическата обосновка. Работят екипите в тази посока. И ако излезе по-евтин проектът, и те сами се съгласиха, че (пропадане на връзката) ...той тогава може и да стане изгоден за България.

Но защо беше засекретено заседанието на смесената комисия, на българо-руската комисия, която работи преди десетина дни?

Може би такава е практиката, не знам. Когато се върнах от Брюксел и дойдоха при мен, нищо не беше засекретено.

Изглежда, че президентът внимателно наблюдава тези действия и ги одобрява, защото вие влязохте в един нов етап на вашите отношения, малко по-успокоен, поне така изглежда? От друга страна, куражът на Първанов да променя политическата система. Истината е, че той има много повече време от вас да се занимава с това. Бихте ли казали, кому принадлежи правото да я променя?

Не съм забелязал това. Ако той има политически проекти, ще си ги съобщи. Моят политически проект си се казва ГЕРБ и както аз не обичам да ми се месят в моята работа, не се меся и в работата на другите хора.

Ако говорим за...

Всеки има право на ново начало, на бъдеще, да прави това, което счита за правилно.

Ако говорим за вашата слятост, като начало, това, така, звучи добре и окуражаващо за публиката. Но състоянието на другите партии е печално. Те имат печално реноме, като ръст и загуба на подкрепа. От друга страна, как ще бъде занапред? На какво отдавате всъщност техните проблеми, ако гледате десницата, или проблемите в лявото?

Аз не считам, че другите партии имат проблеми.

Те буквално се срутиха, те се сгромолясаха.

Защо?

И аз това питам?

Нямам това наблюдение.

Имам предвид резултатите от парламентарните избори. Вие...

Да.

...стоите върху руините на традиционния модел. Какво ще стане с модела обаче?

А кой е традиционният модел?

Партиите на прехода.

То самата дума преход, означава, че преходът е към нещо стабилно и добро. ГЕРБ е това.

Какво ще стане занапред?

И ние с цялото си управление до сега го доказваме.

Къде стои ГЕРБ? Вчера Иван Костов каза, че това е възход на десницата, като процес в настоящия момент. Вие десен ли сте?

Безспорно е прав. Ние сме център-дясно. Такава е и нашата европейска идентичност. Такава е и ЕНП.

От друга страна, това, което вие предвиждате, като движение по посока на еврозоната и надеждите, свързани с тези 8 милиарда, 8.5 милиарда ли са или 8 милиарда точно?

Над 8 милиарда нека ги кажем, защото може би само банкерите знаят колко е точната цифра.

Тази цел, която поставяте, разбира се, би трябвало да даде нови надежди, но не мислите ли, че бордът ни донесе нещо, което представлява вкусът към живота в България, укрепване, дълголетно укрепване на мизерно равнище, изключително зле поставени публични професии, между които и учителите, и лекарите, и интелектуалците?

Ами, затова считам, че с влизането в еврозоната и преминаването към евро съответно тази гаранция на борда ще отпадне и ще влязат доста свежи пари и като прибавим еврофондовете, които виждате, че вече почват да работят, аз мисля, че в следващите 3-4 години доста по-добре ще са нещата.

Три-четири след 2010 г. ли?

Да, 2010 г. е година, която за цял свят е изключително тежка. Ето, дори видяхте, в Копенхаген се събраха лидерите и решиха нищо. И то проблемът идва от това - няма пари в света. Кризата - всички държави, и големи, и малки, и икономически развити, и не икономически развити. И бедните държави казват богатите да платят. Само, че богатите казват ние и в нашата икономика в момента имаме проблеми, не можем да подпомогнем вашата, само че, да речем, Бразилия каза ние не можем да спрем да се развиваме, за да пазим екологията. Опитваме се, ето, не изсичаме горите от Амазонка, правим, но навремето, когато в Европа са горили въглищата и са направили озоновата дупка, ние още сме били на нулата в икономиката, затова сега ние ще се развиваме, а вие ще дадете големия вклад във финансирането. Европейският съюз бяхме готови, 7 млрд., 30 процента, още пари да се дадат, но другите казаха - не, нямаме.

И други ваши предшественици се опитваха да се възползват от 8-те млрд. и нещо, както казвате. Възможно ли е това да стане преди да влезем в еврозоната? Докога бордът ще бъде ограничител на България и ще търпим наставници от Световната банка?

Дотогава, докато, както в момента хората и вашите слушатели трябва да знаят, че стискаме зъби и не пипаме от тези пари, именно заради това да покажем разликата между България, Гърция, Румъния. Неслучайно тези кредитни агенции ни вдигат рейтинга, на България, докато на съседните държави ги свалят, защото показваме една финансова дисциплина и показваме, че не се подвеждаме по популизма и по това, което ни подтикват да направим - да бръкнем, да извадим и да изядем сега парите и да не могат... и да се срине държавата, да отидем да вземем както Гърция 2 млрд. заем. Ние показваме характер, показваме дисциплинирана държава и това колкото и да настройва определени социални групи срещу мене, това ми е кръстът. Трябва да го удържа, за да може следващото правителство, следващото поколение да не изпадне в ситуацията, в която сме ние в момента. Само това е начинът да падне бордът, да покажем, че България има политическа класа, която не харчи неразумно.

Преди да вземете властта, имахте доста по-критично отношение към т. нар. политическата класа, особено към нейните методи да открива черни каси и да краде от общите блага, даже да спира европритоците. От друга страна, вие бяхте първият премиер, който успя да обвини предшествениците си за корупция. Ама защо имам чувството, че нещата постепенно се бавят и ще останат само начин да ги осмирявате, да ги контролирате, така както не е определена мярката срещу Станишев, така както няма ярки обвинения, нито едно впрочем, срещу министрите от ДПС?

Ами, отново сте в грешка. Първият обвинен министър с... в момента тече съдебен процес, беше министър на ДПС. Един от тримата.

Валери Цветанов.

Валери Цветанов. Срещу Емел Етем са в прокуратурата данните, срещу Доган са в прокуратурата данните, срещу Станишев са в прокуратурата данните, срещу Масларова, срещу всички, по които... сделки за самолети в транспорта, всичко е при прокурорите. Нали...

Има...

...вие не подстрекавате в момента вашите слушатели да чуят, че аз ще отида и ще кажа, да тропам по масата на прокурорите или на съдиите кога да назначат съдебен процес.

Има една традиция по отлежаването, която е...

Не, няма традиция.

...здраво бронирана...

Всичко е дадено. Когато им дойде време за процес, прокуратурата ще повдигне обвинение, съдът ще даде присъда. Политическа намеса не трябва да има. Всичко, което, заради вашите слушатели го казвам, е трябвало да бъде събрано от ДАНС, от МВР, инспекторатите на отделните министерства, е дадено на прокуратурата, и във военно министерство, и в социалното, и в транспорта, навсякъде. Мисля, че няма министерство, където да не сме дали на прокурор проверки.

Има опасност следващото Ви изказване да прозвучи като политическа намеса, но изключително зле се приема от повечето наблюдатели, от повечето издания, тези 12-а и 13-а заплата за висши магистрати.

Вашите слушатели трябва да знаят, че съдебната система сама разпределя парите си. Министърът на финансите или премиерът нямат отношение към тези пари. Те могат да преценят дали да си дадат 13-а, 14-а, 15-а и те са си го преценили. Ние нито можем да им кажем да, нито можем да им кажем не. Вярно е, че в министерствата ние не даваме, в Министерски съвет не даваме 13-а заплата. Те са преценили и 13-а, и 14-а. Те са си преценили.

Да коментирате дали това е добре или зле?

Не се меся в съдебната система.

Включително и в афера като Красимир Георгиев?

Това, което... Красимир Георгиев... Черничкият ли беше той?

Така пишат.

Аз мисля, че съдебната система направи доста да се очисти от този негативен имидж, свързан с него.

Нима това е достатъчно? Истинските кукловоди остават неясни. Те стоят някъде. Те са от политически произход.

Права сте, но има процеси, които трябва да се... да вървят бавно и те един по един с времето си ще излязат на светло, бъдете убедена.

Мислите ли, че хората нещо се стряскат от този посредник, който, виждате ли, има в списъка си такива лица?

Вижте, много такива хора, цели поколения бих казал, са си изкарвали парите по този начин, с посредничество, с познанство, а и в България много, така, вървят тези неща, още от турското робство, и за съжаление има хора, които се подвеждат.

Въпрос с вашите политически партньори. Един упрек, формулиран от Иван Костов, е, че не търсите дебат в парламента, не търсите съюзници и подкрепа, че взимате решенията там някъде, на върха.

Е, не знам кое разбирате под връх. Взима ги Министерски съвет.

Това беше цитат, г-н Борисов.

Аз доста често си говоря с г-н Костов, доста често идва при мене, по теми, по които... и кадри, които е имал и които са добри, мисля, че те са и на много важни постове, няколко заместник-министри, така че мисля, че се вслушвам достатъчно, но в края на краищата отговорността е моя и решенията си ги взимам аз.

Имате ли комуникационна стратегия, така както беше типично за други ваши предшественици?

Комуникационната система, стратегия, ние... като те търсят журналистите е да вдигнеш телефона.

Би трябвало да кажем, че...

Доста простичка е...

Това май не е най-добрият метод от гледна точка на разговорливостта на вашите подчинени. Те сигурно се комплексират от вашата медийна, така да се каже, незаменимост?

Напротив. Много добре се справят, а и...

Имам чувството...

...в края на краищата вие ме търсите. Ако ви бях отказал, щяхте да кажете - търсихме го премиера, той ни отказа интервю. Не знам кое е по-доброто - дали така да кажете или да ви вдигна телефона.

Сега е моментът да Ви кажа благодаря за това интервю. Може да се обърнете към слушателите с пожелания около празниците, които наближават.

Първото, което, благодаря ви за ефира. Първото, което моля, е просто, метеоролозите казват дъжд, поледица, сняг, изкарали сме машини, харчим пари, опитваме се да нормализираме пътя. За съжаление не навсякъде успяваме. Който няма неотложна работа, по-добре да седне да погледа телевизия днес, за да може да има по-малко коли на пътя, по-лесно да се справим. Повтарям, който има неотложна работа, иначе полицията и всички служби сме ги изкарали да помагат на хората, а за празниците - пожелания да са живи и здрави, да няма болести. Това е най-важното.

Г-н Борисов, само за секунда. Около Вас имаше някакъв непрестанен шум. Звукорежисьорът го отдаде на антените, които са там някъде разположени, но има един такъв въпрос. Вестник "Стандарт" формулира хипотеза, че чрез амеркански джипиес е уловена тази следа по разкриването на "Наглите".

Американският джипиес е в Банкя и се казва Бойко.

Това вече завърши интервюто. Да...

Е като казват американски джипиес... Много интересни са тия работи...

Благодаря Ви за участието...

Но, така, вижте, може би така по-добре звучи, след като... ако българите нещо си направим добро, трябва да му сложим и малко американско нещо, нека да сложим и американски джипиеси, с руски сателити и с френска техника, да речем. Звучи по-добре.

Благодаря Ви за участието. Г-н Бойко Борисов, българският премиер, даде интервю на "Хоризонт", в което остана в лоното на здравия патриотизъм и, разбира се, увери нашите слушатели, че ще бди здраво за борда.


Какво разбираме от това интервю?
ВСИЧКО Е ЯСНО, уважаеми читатели!

1 коментар:

  1. Според вас нормално ли е премиера на Република България да говори за някакви заподозряни в извършване на престъпления с прякорите им?Според мен от неговата позиция би трябвало да ги нарича на фамилия.

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.