ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.11 юни 2010

Бойко и енергетиката

"Премиерът" Борисов започна да демонстрира завистта към сериозните енергийни проекти, като втрещи собствения си министър на икономиката:

Министерски съвет не е взимал решение за спиране на проекта "Бургас-Александруполис" и замразяване на проекта АЕЦ "Белене". Това стана ясно от думите на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в кулоарите на парламента във връзка с изявлението на премиера Бойко Борисов пред посланиците на страните-членки на ЕС, че страната ни се отказва от „Бургас-Александруполис” и замразява "Белене", предаде репортер на Агенция “Фокус”.
По отношение на "Бургас - Александруполис" Трайков каза: "Не мога да повярвам, че го е казал".
„Не сме решавали, че няма да участваме нито в единия, нито в другия проект”, каза той. Запитан дали е изненадан от изказването на премиера, министърът каза: „Изненадан съм от вашето твърдение”.


Малко преди това "премиерът" е бил ясен пред посланиците на ЕС/САЩ:

Премиерът Бойко Борисов е заявил още веднъж пред посланиците на страните-членки на Европейския съюз защо няма да строим петролопровода "Бургас – Александруполис". Жителите на Бургаски регион не искат проекта, освен това - може да възникне проблем, подобен на този с петролния разлив в Мексиканския залив, защото Бургаският залив е тесен, а морето е бурно.


Какво разбираме от тези разменени реплики?
1. Че Трайчо Трайков не е никакъв министър, а е "министър" в кавички - измислен както и самият "премиер"?
2. Че Бойко Борисов може да взима еднолично решения, които не са обсъждани в Министерски съвет, с което слага началото на края на демократичните процеси в България?
3. Че чуждите посланици си пъхат носовете в места, където нямат работа?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.