ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







10 юни 2010

Бойко и медиите

Бойко пусна своята помощница Румяна Бъчварова, която зададе три въпроса на медиите. Въпросите, както са формулирани, са риторични, разбира се.

1. Има ли случаи, в които от името на, или чрез представители на българското правителство е бил оказван натиск върху редакционното и новинарско съдържание на медиите, които представлявате?
2. Срещали ли сте действие или решение на българското правителство, с което са били ограничавани правата на медиите ви да бъдат свободно финансирани, развивани и разпространявани?
3. Тълкувате ли решението за намаляване броя на членовете на регулаторните органи и в частност СЕМ и КРС, като ограничаване независимостта на българските медии и влияние върху редакционната им политика в интерес на правителството.


Ние не сме от медиите, получили въпросите, затова не виждаме смисъл да отговаряме, а на главните редактори, които вече отговориха бихме искали да зададем един-единствен въпрос:

Вие как успявате да се погледнете в огледалото всяка сутрин, без да се засрамите поне малко?

Иначе ето как биха изглеждали нормално зададени въпроси, но не от началника на кабинета на "премиера":

1. Има ли случаи, в които Бойко Борисов ви е звънял директно или ви е пращал SMS - на вас или на ваш репортер, за да сподели информация, от която вашият вестник да направи новина?
2. Имало ли е намек от нечия страна, че ако политиката на вестника не е в подкрепа на Бойко Борисов, това може да се отрази върху средствата, които рекламодателите харчат като пускат реклами при вас?
3. Мислите ли, че СЕМ и КРС са независими от правителството?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.