ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







26 декември 2009

Взимат Бойко на майтап

Съпругата на финансовия министър, очевидно жена с тънко чувство за хумор, дава интервю за подмазваческия към кабинета "Стандарт", в което казва:

- Бихте ли оприличили вицепремиера на някой от американските политици?
- Той всъщност не е политик, а икономически експерт. Мисля, че човекът, който най-много му е повлиял, е бившият финансов министър на САЩ Ли Самърс - известен икономист и бивш президент на Харвард. Той е много отворен, много умен и решителен. Според мен обаче Симеон е малко по-емоционален от него.
- А на кой от американските политици ви прилича премиерът Бойко Борисов?
- На първо място, веднага в главата ми изниква името на Арнолд Шварценегер. Той също е много харизматична личност, висок, много добре изглеждащ, спортен тип. Но в същото време е много способен политик.
- Когато говорим за харизматични мъже, бихте ли го оприличила на Кенеди?
- Да. Той е харизматичен като него. Разликата с Кенеди обаче е, че в САЩ той е асоцииран с много богатата династия, от която произхожда. Докато Борисов е от хората, които са постигнали всичко сами - като Клинтън и Обама. А това е много по-трудно.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че г-жа Фройнд-Дянкова си прави тънък майтап с "премиера", защото го опреличава на Шварценегер като "висок", "добре изглеждащ", "спортен тип", след което го разграничава с думите, че Шварценегер в същото време е много способен политик, а за Бойко няма такова определение?
2. Че журналистките явно си правят майтап с "премиера", защото го сравняват с човека, за който се говори, че е бил ценител на женската красота?
3. Че журналистките имат черно чувство за хумор?

1 коментар:

  1. Интервюто е от много специфичен жанр - положителни профили. Наталия Малчева, която иначе е стойностен журналист, е майстор на тая помия. Тя е на второто ниво от четирите възможни в журналистиката. Нивата са: (1) майстор - талант + идеализъм, (2) курва - талант, който се продава за кинти, (3) несретник - идеалист без талант, (4) обикновен журналист - нещастник без талант, който се продава.

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.