ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







24 октомври 2009

Бойко Борисов по пътя към полицейската държава

"Премиерът" ни ощастливи в съботния ден с поредните откровения, с някои бележки от независим журналист, споделени същата вечер в едно столично заведение:


Поканих ви по един неприятен повод, неприятен защото вече и аз не знам в каква държава сме живели, как се е работело със специалните служби, как са се спазвали законите, на кой може да се има доверие. Огромен риск пред евроатлантическите партньори да спрат изобщо да комуникират с България. Но понеже вече имам негативен опит отпреди десетина дена, един ден мислих дали да го споделя публично, за да не ме изпреварят, защото съм убеден, че ще бъде пуснато пак чрез медиите като информация.
*
"Премиерът" споделя, че не знае на кой може да се има доверие. Това е знак, че предстоят промени в администрацията. Вероятно е да има спиране на диалога с България поради действия на администрацията, за което ще бъдат обвинени предишните обвиняващи. Обърнете внимание на това, че е мислел цял ден.
*
И понеже аз не мога да лъжа, щях да ви кажа същата история, само че след 4-5 дни. Затова ви загубих времето в събота, но при това положение, повярвайте ми, когато резолюрирам да се извърши проверка за нещо вече, истински се надявам, че няма да попадна на същите хора, които са вършили всичките тези неща.
*
Оказва се, че е можел да каже същото след 4-5 дни, но не искал да лъже и мислел един цял ден. Въпросът, който остава без отговор, е: каква е разликата между един и четири дни. И какво се очаква от "евроатлантическите" ни партньори в понеделник-вторник, че Бойко Борисов така се е разбързал след "цял ден мислене"?
Освен това става ясно, че неговият страх да не се попадне на "същите хора" означава, че премиерът Станишев няма нищо общо с този случай, макар че от цялото интервю човек остава с друго впечатление.

*
Както много пъти съм ви казвал, при мен когато дойде един материал, аз задължително освен подпис, слагам и резолюция. Такива резолюции предишният премиер не е слагал.
*
Въпрос: дали по закон има право и задължение на такава резолюция премиерът, или този "премиер" нарушава или спазва законите повече от предишния?
*
Аз съм честен с вас и ви казвам в какви условия правителството работи, с какви служби. Вие от нас очаквате борба с престъпността.
*
Значи се очаква статистика, от която ще се види, че новото правителство само говори, но нищо не постига.
*
Сериозните служби, сериозните офицери, по сериозните операции, особено международните, идват при мен, все едно съм главен секретар - от страх да не изтече информация.
*
Това е предупреждение към останалите служби и офицери, които не ходят при него "все едно е главен секретар" - да си имат едно наум, за да не бъдат обявени за "несериозни". А пък навремето, когато стана "кмет", Борисов така правеше проверки по строежите и шофьорите му даваха книжките си, защото го мислха за "главен секретар".
*
Обвинител на държавата е главният прокурор не съм аз. И ако той и сега не потърси необходимата отговорност от тези, които са допуснали да се правят тези неща, никой няма да му вярва за в бъдеще.
*
Значи "премиерът" ще готви промени в Прокуратурата, защото както знае всеки нормален човек, главният прокурор по закон не се занимава с търсене на отговорност от когото и да е. Търсенето на отговорност от всички, макар и не по закон, се превърна в част от потта и миризмата на "премиера" Бойко Борисов.
*
Въпрос на мнение е дали, когато този материал излезе в публичното пространство, се чувствам премиер на държава с устои. Аз не се чувствам такъв в момента.
*
Изводът е ясен: ще трябва да се въведе полицейско или военно положение, да се ограничат някои права на гражданите, за да се появят устоите на държавата?

1 коментар:

  1. "Да не помрачавам настроението, защото полицейското в мен никога няма да си отиде, искам да сте живи и здрави и като пътувам из страната да виждам китни кътчета", заключи премиерът.

    http://www.mediapool.bg/show/?storyid=157781

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.