ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







03 септември 2010

Бойко и "новият" политически сезон

Откри се "новият" политически сезон. Браво, ура, да живей!

И когато всички очаквахме да чуем как се развива България и как ще преодоляваме кризата, на сцената излезе "премиерът" и рече:

"ние лекуваме повече хора, отколкото във всички предишни години"
"Това, което работим с колегите е да докажем как капка по капка вир става тази капка" (за източването на пари в здравеопазването)
"Ако така по-простичко се опитаме да го обясним – една лека кола или един автомобил, който е пригоден да работи с бензин, ако го караш с нафта, той ще работи няколко дена и двигателят ще свърши. Виждате с какви отпадъци и с какви храни се храни населението, какъв алкохол пие и най-лошото здравето и дайте сега да даваме ние пари да ги лекуваме."
"Просто за мен не е нов сезонът. Ние не сме спрели да работим и през август и през юли, за да го имаме за нов политически сезон."
"Надали някой обръща внимание на провалилите се политици какво са казали в България. Разбрах, че дори един лидер бил казал, че сме мрънкащо правителство. Явно пак са му казали да се прави на мъж, защото толкова много проблеми решихме само сега и им напомням, че на тях им спряха всички фондове, докато за нас казват, че трябва да ни се помогне да усвоим максимум повече. Иначе политическите им изказвания, те са толкова голословни, толкова нагли, че не заслужават дори да ги слушам."
"Аз не бих го уволнил този шеф на отделение, защото първо аз съм го виждал, разговарял съм с него, когато съм бил в ИСУЛ на посещение и не би трябвало за подобно изказване ... аз не бих се засегнал, а бих го извикал и бих му обяснил всичко, което правим по здравеопазването и съм убеден, че подобен специалист щеше да се изкаже след това по друг начин. Просто не съм имал време, но ако г-жа Борисова гледа нашето предаване или след това ще й звънна, бих помолил да ревизират подобно уволнение." (за свалянето от длъжност на лекар от ИСУЛ, казал, че в МЗ са олигофрени)
"Кои пенсии на хората, ние ги увеличихме с 900 млн. лв., не забравяйте, нашето правителство."

Какво разбираме от тези думи на "премиера"?
1. Че е почнал да забравя - пенсиите бяха увеличени от предишното правителство, а не от Неговото?
2. Че Бойок не значе, че г-жа Борисова не може да възстанови съкратен началник на отделение в ИСУЛ?
3. Че не се усеща, че между спрени фондове и такива, които не може да се усвоят поради липса на административен капацитет... разлика няма?
4. Че Той вижда с какви боклуци се хранят хората, но Неговите министри не правят нищо, за да променят това?
5. Че дрънка празни приказки за това как Той и Неговите министри лекували повече хора?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.