ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







25 февруари 2010

Полицаят Бойко смуче, Велчев чака.

Да, да, не се учудвайте. Нашият "премиер" така си говори:

...

Бойко Борисов: За съжаление всички се чувстваме така. Предполагам и вие?

Водещ: Да ви кажа честно, аз – не. Но както и да е. Да минем тогава към нещо, което обаче беше много любопитно вчера и то беше ваш коментар във връзка със смъртта на Ахмед Емин. Казахте, че има пропуски. Казахте, че сте изненадан като полицай, цитирам ваши думи, за това, че има такива пропуски. В началото, да ни кажете защо изобщо подхванахте тази тема вчера? Защо отново се заговори за случая „Ахмед Емин”?

Бойко Борисов: Аз винаги съм се озадачавал защо и как една новина влиза в общественото внимание, замествайки примерно друга, която за мен е много по-важна. Във вчерашния ден в Габрово ние наливаме 123,5 млн. лв. за пречиствателни станции, екология, водоснабдяване и канализация на града. От 18 век не е сменяна канализацията там. 123 млн. европейски пари /.../.

Водещ: Искате ли да ви отговоря защо?

Бойко Борисов: Да.

Водещ: Защото вие заявихте, че трябва да се направи повече по случая със смъртта на Ахмед Емин и защото заявихте, че там има пропуски. Когато един премиер на една държава каже такова нещо, нормално е да не се говори за канализацията, а за това конкретно нещо, така че защо подхващате отново, защо заговорихте отново за смъртта на Ахмед Емин? Моля ви, отговорете на този въпрос.

Бойко Борисов: Мисля, че тази тема още вчера я приключих. Нарушения...

Водещ: Доразвийте я, моля ви.

Бойко Борисов: ... недоглеждане, с умисъл, или не, безобразно водене на разследването.

Водещ: Какви са пропуските?

Бойко Борисов: За радост заедно с главния прокурор, вчера като разговаряхме около обяд, той на същото мнение, на което съм аз, така че в момента справките, които ДАНС трябваше да даде, вече са на бюрото на главния прокурор и аз оттук нататък чакам неговите действия.
...
Бойко Борисов: Има практика, има практика мобилни телефони, компютри – всичко, което може да донесе допълнителна информация за дейността на даденото лице, се изземва, изсмуква се от разследващите органи – прокурори, полицаи, следователи, и след това, на базата на това, се прави един по-голям анализ за мотивите, за ...

Водещ: В този случай не е направено?

Бойко Борисов: Ама, има пропуски, които просто са... Аз съм силно озадачен, ползвам тази дума, така, с радост я намерих, защото бих ползвал много по-тежки думи.

Водещ: Т.е. не са иззети такъв тип, казахте, мобилни телефони, компютри и т.н.?

Бойко Борисов: Въобще, анализът, който ние направихме, считаме, че по това самоубийство, ако се е работило правилно, е можело да излязат доста-доста мотиви и да се насочи вниманието на разследващите в много по-широк кръг хора. Това мога да кажа по тази тема.

Водещ: Само още малко подробности. Считате ли за пропуск това, че час след като се разбра за случая, в „Панорама” тогавашният главен секретар, който в момента е зам.-вътрешен министър, коментира, че става дума за самоубийство? Спомням си тогава, че в последствие ...

Бойко Борисов: Аз в момента не оспорвам, не оспорвам самия акт – дали е самоубийство, или убийство, защото по начина, по който са взимани доказателствата, то е водено към самоубийство.

Водещ: Бихте ли продължил. Не оспорвате това, че става дума за самоубийство?

Бойко Борисов: Не, не бих. Много ясно казах. Това, по начина, по който, и затова аз го наричам самоубийство – защото има вече неща, които не могат да променят хода на разследването. Аз разговарях с Павлин Димитров. Просто той го е казал това нещо, защото, в общи линии, това са му казали подчинените.

...

Какво разбираме от несвързаните думи на "премиера" Борисов?
1. Че е научил нова дума - "озадачен"?
2. Че обич да чака главният прокурор?
3. Че хвърля димки във въздуха, защото той е човекът, който пуска слуховете, че смъртта на Ахмед Емин е може би убийство, но "водено към самоубийство", а се озадачава, че хората не обръщат внимание на Габрово?
4. Че можем да очакваме още нови думи от него, синонимни на озадачен: - изненадан, заинтригуван, смаян, учуден, изумен, смутен, поразен, объркан?
5. Че Бойко все още си мисли, че е полицай, с което доказва, че е станал такъв не по заслуги, а поради близостта му с премиера Сакскобургготски?

______
* Заглавието е взето от цитираните по-горе думи на "премиера", който каза, че имало праткика данните да се "изсмукват" от разследващите органи.

1 коментар:

  1. Елементи от канализацията в Габрово са сменяни множество пъти след 18 век, независимо началото или края му!!! Със сигурност имаше мащабна подмяна на канализацията (тръби) през лятото на 1999 година. Възможно е да е имало и други дейности след това. През 18 век град Габрово въобще не е съществувал на територията на днешно Габрово!!! Който се съмнява, да отиде там и да види къде са новите сгради, къде са старите, къде са новите квратали, каква ВиК и окабеляване има!

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.