ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.04 август 2009

Защо милиционерите не трябва да стават премиери?

28-годишният Андриян Георгиев е написал и публикувал на 1-ви юли т.г. статия по темата за Бойко - "премиер". Препечатваме я от неговия блог:Защо милиционерите не трябва да стават премиери?

1 юли, 2009 от Вълк-единак

Най-вероятният бъдещ министър-председател на България ще се казва Бойко Борисов. Това лице освен, че е известна мутра и престъпник, е и кадър на народната милиция. Какво означава обстоятелството да си, така да се каже, станал човек в народната милиция? (Въпрос е и дали изобщо е възможно в народната милиция да станеш собствено човек.)

Народната милиция е една военизирана структура, което значи една строго йерархична структура. Послушанието, изпълнението на заповеди и подчинеността са условията, без които самото съществуване на народната милиция би било невъзможно. Когато човек реши да бъде част от една военизирана структура, той неминуемо жертва свободата и автономността на своята мисъл и своята действеност. В милицията от индивида не се иска да мисли и не се толерира да действа свободно, а се изисква да изпълнява заповеди.

В такава среда на тотална несвобода е пребивавал Б.Б. бая годинки. Бат’ Бойко следователно не е “самонаправил” се човек. Б.Б. е създание и продукт на българската държава, при това комунистическата народна република. Няма как при това положение да не става дума за един дълбоко зависим човек. Първото ми подозрение спрямо Б.Б. като зависим човек е, че именно като зависим човек шествието му на българската политическа сцена е дълбоко съмнително. За себе си съм твърдо убеден, че Б.Б. е нечия маша, нечий инструмент. Както всеки вижда, Б.Б. не е особено надарен с ум, нито има изявена и твърда идеологико-политическа ориентация, която да му дава подтик да търси промяна в българското общество. До оня ден беше послушник в МВР, прост като галош, ама иначе вече пръв кандидат за премиер със създадена огромна партийна структура и мрежа и огромни финанси за медийни изяви. Не ви ли намирисва всичко това? Откъде се пръкна за нула време, откъде средства, откъде ум? Категорично Б.Б. това не може и не го създаде той. Кой го създаде тогава? Ами тоя, дето създаде и всички останали партии в България, защото те всичките са се пръкнали не из недрата на гражданството, не като инструменти на граждани със сходни политико-идеологически светогледи, а като актьори в постановката, наречена “Фасадна демокрация”. Второто ми подозрение спрямо Б.Б. като зависим “по природа” човек е, че, и това е поантата на този текст, премиерският пост в България би следвало да бъде заеман от свободни и автономни човеци, които сами с помощта на своите съмишленици и съидейници са се преборили за доверието на мнозинството от гражданите на България и с това са заслужили властта. Трябва премиерът да е свободен и автономен човек като необходимо условие, макар и недостатъчно, за неговата неманипулируемост от разни “силови полета” в обществото. Трябва премиерът да е свободен и автономен човек, за да прокарва своята и на своите съмишленици визия за общественото развитие, а не нечия друга. Премиерът трябва да е свободен и автономен човек, за да цени свободата и автономията на другите човеци, макар и нямащи неговата власт. Премиерът, най-сетне, трябва да е свободен и автономен човек, за да управлява, а не да бъде управляван. В този смисъл другарят милиционер, който цял живот е свикнал да му казват какво да прави, добър управник ли може да бъде?Какво разбираме от тази статия?
1. Че се намират млади журналисти, които да разсъждават над случващото се у нас без емоции?
2. Че човек, който е анти-комунст, може да съзре комунистическата същност на милиционерите във властта?
3. Че човекът скоро няма да е на работа в агенция "Фокус", известна с въртенето на опашка пред "премиера" Борисов?

1 коментар:

  1. Много преди Бойко да влезе във властта бях писал, че най-хубаво се печели от държавата чрез обществени поръчки. Споменах дори кои са те. Първо-това са изхвърлянето на БОКЛУЦИТЕ. Второ пътищата, като почнеш от ремонтта и стигнеш до почистването зима лято. Трето здравето на човека, защото без здраве човек ще се гътне, а това са БОЛНИЦИТЕ. Четвърто, което много го обичаха комунистите е в областта на социалната сфера, а там попадът хората от така да се каже третата въздраст и комунистите на тях разчитаха за изборите, но те вече проумяха, така че комунистите загубиха. Сега ако видите в общините има много фирми от „ГЕРБ” но това на никой не му направи впечатление, дори писах че са мутри, сутеньори и други акули който подхранват „ГЕРБ”. Същото сега се повтаря и ако иска Бойко да му е чистта съвестта пред изберателите, той трябва да се ограничи от тях. Всеки има минало, но него ще го остави зад гърба си и ще почне на чистто, като се отърве от тези лешояди, акули и мутри който се въртят прокрай Бойко, и тогава България ще се оправи. Нека не забравяме, че този който е крал от държавата, трябва да влези зад ришетките и вичко което е ограбвал да му се вземе дори и това което е избързал да го прекрие, като го е преписвал на чужди имена, така че освен Доган, Станишев и обкръженията им покрай тях попада и Костов, да не се прави на света вода ненапита, защато той краде когато беше на власт, а за царя нямям думи. На времето имаше една приказка- царят е гол, НО НАЩИЯТ СЕГА Е С БРОНЕЖИЛЕТКА трябва сега да му се свали. От мен до тука, нека оставя на Вас да кажите в какво Ви излъгах. ОЧАКВАМ ВИ

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.