ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







30 август 2009

ЩО Е ВИЗИЯ И ИМА ЛИ ТЯ ПОЧВА В ИСТОРИЯТА?

Георги Коритаров прави анализ на казаното от Бойко Борисов в петък по НТВ.

Журналистката възпроизвежда какво е казал някакъв „лидер на общественото мнение” за Борисов: „Знаеш ли, проблемът е, че той не е визионер”. Реакция на Борисов: „Как?” Журналистката уточнява: „Не сте визионер. Имате ли визия?” Борисов: „Как аз си обяснявам избора и този резултат, а и това доверие, което един месец от работата на правителството имаме?” Визионер означава човек с поглед в бъдещето. Личност, която знае какво иска да постигне, как се нарича то и какъв е пътят до него. Визията е образ на бъдещето. Тя се изразява с частицата „ще”. Може би и затова министър-председателят реагира така, сякаш изобщо не знае смисъла на думите „визионер” и „визия” – та нали той изрично забрани на министрите и на висшите чиновници да употребяват „ще”! Визията в българската политика днес е официално забранена дори и за граматическа употреба. Има само преобърната визия – в минало време. „Имате ли визия?” „Как аз си обяснявам избора и този резултат ли?” – неща, които са вече в историята. Такава визия всъщност се нарича спомен.

Какво разбираме от този анализ?
1. Че Бойко Борисов вече не е приятел на Георги Коритаров?
2. Че Коритаров е паднал от масата и гледа как другите ядат баницата?
3. Че Бойко Борисов няма визия? Не, това си го знаехме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.