ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







27 октомври 2009

Бойко Борисов и ДАНС

Бойко Борисов се уплита в собствените си отговори:

Водещ: Добре, господин Борисов, вие встъпихте в длъжност юли месец нали така?
Бойко Борисов: В края на месец юли.
Водещ: От края на месец юли до 24 октомври ли, кога ви е бил предаден този доклад, как така не разбрахте в Министерски съвет, че той липсва?
Бойко Борисов: Те не стоят на лавици в Министерски съвет, господин Цветков.
Водещ: Е, господин Борисов, те не стоят на лавици, но както вие обяснявахте на пресконференцията, те се водят по най-различни книги. Как така в рамките на тези няколко месеца никой не установи, че този доклад липсва?
Бойко Борисов: Той е установен, той е установен, когато Станишев е сдавал поста. Секретното деловодство е написало, че не е даден този доклад към ДАНС.
Водещ: Значи в Министерски съвет от края на месец юли се знае, че този доклад го няма.
Бойко Борисов: Не, в Министерски съвет, а в ДАНС се знае, че го няма.
Водещ: Е как, а в Министерски съвет не се ли води този доклад, че е даден на министър-председателя?
Бойко Борисов: Този доклад се води в секретно деловодство, но там има за справките една година, примерно около 1500-2000 документа, които влизат и излизат.
Водещ: Господин Борисов, в рамките на тези няколко месеца Министерски съвет е сдаден и приет. Когато се сдава и приема нещо се отчита, ето както е в нашето студио, има четири фотьойла, аз ти сдавам четири фотьойла, ти приемаш четири фотьойла. Ако един фотьойл го няма, това се документира. Документирано ли е в Министерски съвет, че министър-председателят не е върнал секретен доклад на ДАНС?
Бойко Борисов: Документирано е в Министерски съвет.
Водещ: Е защо не ни казахте преди няколко месеца, а ни казвате сега, когато Алексей Петров ви го донесе?
Бойко Борисов: Ами, защото през това време той се търси.
Водеща: А как се стигна до това Алексей Петров да дойде и да ви донесе този доклад?
Бойко Борисов: Търсете го. Аз нито съм му адвокат, нито съм се интересувал...
Водещ: Не, Лора се интересува кой ви се обади, как стана?
Бойко Борисов: Обади ми се по мобилния телефон, така както вие тази сутрин, каза, господин Борисов, в качеството си на лоялен гражданин искам да донеса документ, който дойде при мен. Как дойде при мен, това не е ваша работа.
Водеща: Вие не се ли поинтересувахте този доклад как е отишъл при Алексей Петров?
Бойко Борисов: Попитах, така ми беше отговорено.
Водеща: И до там спряхте?
Водещ: Не е ваша работа?
Бойко Борисов: Аз незабавно по минути и секунди изпратих (...) моя работа, изпратих доклада...
Водещ: Станишев заяви...
Бойко Борисов: ... на главния прокурор. Веднага със съответната...
Водещ: Ама, господин Борисов, може ли още един въпрос да задам?
Бойко Борисов: Да.
Водещ: За какво го изпращате на главния прокурор, при положение че вие самият на пресконференцията казвате, че този доклад е в пет екзепляра, един от които е отишъл при главния прокурор, за какво му го изпращате сега?
Бойко Борисов: За да извърши проверка, за да извърши проверка не на съдържанието на доклада, а по какъв начин, съгласно Наказателния кодекс в глава 19, всеки който допусне да изтече класифицирана информация носи наказателна отговорност затвор, ако настъпят вредни последици, той е до 10 години, кое лице длъжностно е дало възможност този доклад на циркулира сред гражданите.
Водеща: Само още нещо. Вчера Станишев гледах някъде...
Бойко Борисов: Главният прокурор трябва да търси и да повдигне обвинение на длъжностното лице, което е довело до излизането на този документ, който могат само очите на Станишев да гледат.
Водеща: Схванахме.
Водещ: Господин Борисов, а длъжностното лице, длъжностното лице, което не ни е информирало от юли месец досега, че докладът го няма, какво ще се случи с него?
Бойко Борисов: Трябва да си понесе също наказателна отговорност.
Водещ: Тоест в Министерски съвет има конкретен човек, който носи наказателна отговорност за този доклад?
Бойко Борисов: Да, по смисъла на закона се водят точно по опис хората, които носят отговорност за всяко едно състояние.
Водещ: Вие установихте ли кой от вашите подчинени е този човек, който носи отговорност за това, че този доклад не е в Министерски съвет?
Бойко Борисов: В случая аз очаквам в рамките на днешния, утрешния ден, с повдигането на обвинения вие да разберете от главния прокурор кои са виновните длъжностни лица.


Какво разбираме от тези объркани отговори на Борисов?
1. Че рано сутрин не може да разсъждава трезво?
2. Че сам признава, че е знаел за доклада още от месец юли?
3. Че очаква главният прокурор да му влезе в положението и да повдигне обвинения в рамките на един ден?!

Извод: "Премиерът" Бойко Борисов е правно неграмотен човек, който иска прокуратурата да повдига обвинения не според фактите, а според очакванията Му. Освен това той е решил да закрие ДАНС, защото тя отнема от Неговото телевизионно време ("един вид и медиен проект, създаден от Станишев, всеки ден да се говори за него.") а и "Или ще го закрия, или ще направим коренна реконструкция на службата, което ще отнеме много време, а ние нямаме такова. "

2 коментара:

  1. Мисля, че на обедняващият все повече измъчен народ взе да му писва от френетичните крясъци колко са лоши другите. Хайде, Бойко, малко помълчи и поработи това, за което са те избрали.А то не е да се изживяваш като полицай!

    ОтговорИзтриване
  2. Още в предизборната кампания Бат Бойко каза, че ще закрие ДАНС, като ненужна служба. После малко се сниши, изчака да скалъпи компромати и започна да атакува. И непрекъснато да заплашва!Много страшен!Много плаши! Гарги!Ще го изчакаме. Ще дойде и неговият ред!

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.