ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







30 юли 2009

МВР се връща към масираното подслушване

Новият "министър" на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви днес, че настоящото наименование на дирекцията - "Противодействие на организираната и тежката престъпност” (ПОТП) е обидно и в най-кратки срокове ще бъде възстановено старото ГДБОП.

През 2008 г., когато са били реформите в ГДБОП, никой не е потърсил мнението на служителите. Министърът каза, че в бъдеще винаги ще търси мнението на служителите на различните дирекции на МВР при евентуални реформи.

Друга приоритетна задача на новия министър е до края на август да прокара законова промяна, чрез която да се разреши на служба ДОТИ да вади телефонни разпечатки на проследявани лица. В момента, когато се получи разрешение от съда за подслушване, МВР иска разпечатките от съответните мобилни оператори, които обаче често ги бавят с по 1-2 месеца. ДОТИ разполага с терминал, през който минава целият трафик на мобилните и интернет оператори, така че ще върши тази работа много по-бързо, поясни Цветанов.

Какво разбираме от тази новина?

1. Че като променят името на дирекцията, служителите в нея внезапно ще се окажат по-добри, но ще борят не тежката, а само организираната престъпност?
2. Че МВР ще се върне към практиките на социализма, когато милицията следеше всички и без разрешение на съда?
3. Че през 2008 г. не е било търсено мнението на служителите, но не става ясно дали днес е било потърсено мнението им и какво са казали те - че съкращението ДПТОП им пречи да разследват престъпността, защото бандитите им се смеят?

3 коментара:

  1. От това, което чета ми се струва, че е след разрешение на съда....не че това е голяма файда с нашият "съд" ....

    ОтговорИзтриване
  2. Който е писал точка 2 от "разбиранията за статията" явно нищо не е разбрал :Р.

    Цитат: "В момента, когато се получи разрешение на съда за подслушване, МВР иска разпечатките от съответните мобилни оператори..."

    Колкото до ГДБОП - промяната е не само в името, но и чисто структурна. А, и да, ДПОТП оронва престижа на организацията, която все пак представя държавата ;) . Нека не се заблуждаваме, ако не беше сменено названието, след първото споменаване в медийното пространство, на този блог веднага щяхте да се заядете с "ПОТоП" или нещо от сорта ;) .

    ОтговорИзтриване
  3. ДоПОТоП цялата милиция, като Ладите им.Хахахаха

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.