ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.21 юли 2009

Мнозинството на ГЕРБ и Атака

От блога на журналиста Иван Бедров:


Докато Бойко Борисов съобщава по един министър на ден, а днес – дори двама, докато Станишев се бетонира на върха в БСП и не дава дума да се продума за оставка, докато другите коментират меморандуми и декларации, един друг народен любимец успя да се измъкне от инфекциозното отделение. Там, където на вратата има червен кръст и написана диагноза, където не пускат никой да влиза, нито пускат обитателите да излизат. Защото е заразно. Дори много заразно. Волен Сидеров успя да избяга от изолатора и сега е залостил с гърба си вратата отвън и отблъсква всеки опит да бъде върнат обратно в изолатора.

Последната седмица е седмицата на Атака. Въпреки, че Волен Сидеров не е сред най-често показваните лица, последната седмица е неговата седмица. Той получи това, което 4 години не успя – Атака да бъде приемана като легитимна политическа сила наравно с всички останали. Волен Сидеров получи това, но не го постигна той. Постигна го Бойко Борисов. Как се случи това, знаете всички. Тактическите интереси на ГЕРБ и Атака съвпаднаха удивително. Бойко Борисов измъкна изпод „Синята коалиция“ килимчето на незаменимостта и съвсем обърка Яне Янев, който изобрети новия термин „опозиция, която подкрепя правителството“. Гласовете на Атака бяха основният инструмент в това упражнение. А самата Атака очевидно се харесва в ролята на този точно инструмент. Защото така беше извадена от изолатора.

Независимо дали на Бойко Борисов му харесва или не, новото мнозинство ще си спечели името „Мнозинството на ГЕРБ и Атака. И това ще бъде напълно коректно. Тази ситуация ще породи въпроси, на които засега няма разумни отговори. В основния документ на Атака, наречен „20 точки на партия Атака“, в точка 15 пише: Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия. В точка 16 пък пише: Отмяна на договора за затваряне на АЕЦ Козлодуй. Този договор се нарича Договор за присъединяване и отмяната му означава напускане на Европейския съюз. Номерът със земята – също. Точка 13 пък казва кратко и пределно ясно: Напускане на НАТО.

ГЕРБ отсега ще трябва да си намери отговор на въпроса: Какво търси такава партия в тяхното управляващо мнозинство. Досега Атака беше в изолатора, защото има за какво. Защото все още не се е отказала от заразните точки. ГЕРБ отвори вратата на изолатора и ще си носи тази отговорност. Така става винаги, когато позволиш тактическото удобство да изяде политическия смисъл.


Какво разбираме от тази статия?
1. Че се е намерил поне един журналист, който е видял същността на режима на Бойко Борисов - съюз с националистите от Атака?
2. Че никой друг вестник и журналист не е посмял да каже тази истина?
3. Че сините и РЗС не смеят да се обадят за тази подмяна на вота?
4. Че дори и Иван Бедров не е посмял да каже истината докрай - ГЕРБ не отвори вратата на изолатора, защото ГЕРБ не прави нищо, което Бойко Борисов не е наредил.

3 коментара:

 1. Да де, ама на всички е ясно, че Бойко просто си подсигурява гласове от повече от едно място. А и не забравяйте, че той написа "Няма да правя коалиция с БСП и ДПС"; за Атака нищо не е казал

  ОтговорИзтриване
 2. Искам да поздравя Бате Бойко за най сполучливия му избор на министър. Явно МЕЛИНВЕСТ са се бръкнали доста за си подсигурят този пост. Бъдещият министър на земеделието/мажоритарно избраната г-ца Танева,завършила задочно две висши в Бургаския свободен, в който и магаре да запишеш ще завърши кат си плати/е символ на престъпната организация Мелинвест-холдинг. Престъпна защото като приватизационен холдиг получиха даром от държавата /срещу два пакета брашно/и опрапастиха/окрадаха/ над 200 предприятия в отрасъла който и предстои да ръководи. Сега когато в споменатия холдинг останаха само мелницата в Сливен и пивоварната Болярка- цицките от които смуче ръководството на холдинга барабар с г-ца Танева най накрая крадците се докопаха и до ВЛАСТТА благодарение на Бойко Борисов. Евалла БАТКО, Сокола нищо не струва пред тебе.

  ОтговорИзтриване
 3. Бат Бойко си е полиц-бандит ама и Волен излезе националистическа лайно!
  А народа??? Народа си е мърша!

  ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.