ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.10 юли 2009

Бойко - премиер, парите - обратно в България!

Първото действие на Бойко, след като спечели изборите бе... да върне парите на България!

В неподписана статия в хартиеното издание на "Стандарт" - новият стар глашатай на победителите, под заглавие "Бойко върна 140 милиона евро по САПАРД" пише следното:

Европейската комисия пуска парите от САПАРД. Не си приписвам заслугата за освобождаването на 140 милиона евро, това е награда за българския народ, защото показа, че не желае държавата да е най-корумпираната и най-бедната в Европа. Това съобщи вчера бъдещият премиер Бойко Борисов. Генерала коментира, че Европа е оценила по достойнство високата избирателна активност на парламентарните избори. Европарите бяха върнати, след като Борисов разговаря с шефа на ОЛАФ Брюнер.

За щастие има и други издания, от които може да се види истината, която се разминава сериозно със слагаческото и подмазваческо заглавие в "Стандарт":

"Познавам Бойко Борисов от 2001 г. и оттогава говорим за корупцията. Ще го обявим публично, ако новото управление проваля започналите позитивни развития." заявява директорът на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер пред "Дневник".

Очакваната позиция на ЕК по отношение на блокираните средства по програма САПАРД не бива да се обвързва по никакъв начин с политическите промени и изборните резултати в България. ЕК основава решението си единствено и само на база изпълнени ангажименти, отстранени слабости и действащи европейски системи за управление и контрол пише в становище на досегашния вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в отговор на "изявления в медиите по темата САПАРД"

Какво разбираме от тези цитати?
1. Че парите, разбира се, са отпуснати не защото "Генерала" се е обадил на шефа на ОЛАФ, а защото са "започнали позитивни развития".
2. Че с Бойко само са си говорили за корупцията, но четири години като главен секретар на МВР, "Генерала" не е направил нищо, за да я премахне.
3. Че вестник "Стандарт" много бързо обърна плочата и забрави хвалебствията, които каканижеше по адрес на Станишев.

3 коментара:

 1. Все още проучваме изпратената от България информация и до момента няма никакво решение за деблокиране на средствата по САПАРД. Това заяви днес Майкъл Ман, говорител на еврокомисаря по земеделието и развитието на селските райони Мариан Фишер Боел. Информацията съобщи БТА.

  "Продължаваме да работим, да проверяваме получената миналия месец информация от България и не мога да посоча дата кога парите могат да бъдат деблокирани. Решение ще бъде взето след анализиране на тази информация и не мога да кажа отсега дали решението ще е положително или отрицателно", изтъкна Майкъл Ман.

  "На сегашния етап е невъзможно и да се посочи срок за отговор. Във всеки случай такъв отговор не е предстоящ", добави той.

  Говорителят посочи, че се е запознал с изказванията в България, че замразените средства по САПАРД може скоро да бъдат деблокирани.

  Вчера лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов каза, че има уверение от своите колеги в Европа, че като награда за българите ще бъдат пуснати парите от САПАРД. Според него Брюксел е оценил по достойнство високата избирателна активност и желанието на българите да не са най-корумпираните и най-бедните.

  ОтговорИзтриване
 2. Да има уверения и ако се разровите малко ще намерите Европеец който казва почти същото което каза и Бойко, но вие явно си търсите само във ваш си интерес.

  ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.