ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







24 юли 2009

Агентите в Министерския съвет

Засега е известен един агент на ДС в Министерския съвет - Божидар Димитров. Днес в разговор между депутатите се стигна до следния диалог:

Лъчезар Иванов (ГЕРБ): Божидар Димитров е един доказал се професионалист, професор с над 60 труда, мажоритарен. Не виждам какъв е проблемът, когато човек се е занимавал с литература, когато се е занимавал с история, тук да бъдат извадени някакви...
Водещ: Едва ли някой спори по това като учен какъв е Божидар Димитров, въпросът е за принципа. Защо той не може да бъде шеф на комисия, а може да бъде член на кабинета?
Лъчезар Иванов: Защото, ако не знаете комисията като НС, България е парламентарна република, комисията и председателя на комисията, ето тук г-н Иванов ще потвърди, има почти ранг на министър, тъй като ръководейки НС, функцията на изпълнителната власт, той подготвя... Така че в случая той е министър без портфейл. Той няма и не може да влияе върху законодателството, ерго не може да влияе по някакъв силен начин в обществото.
Иван Иванов (ДСБ): Това, което става с Божидар Димитров, действително е двоен стандарт. От една страна – той не може да бъде, както каза г-н Лъчезар Иванов, председател на комисия, от друга страна, неговият омолог, защото той е със същото ниво – министър, той може да бъде. Едновременно с това се нарушават резолюции на ЕП, на ПАСЕ и на ЕНП. Аз питам Лъчезар Иванов може ли той да си представи, че в следвоенна Германия човек, който е сътрудничил на Гестапо, е могъл да бъде министър – категорично не.
Лъчезар Иванов: Искам да взема отношение по повод изказването на колегата от ДСБ. Исках да споделя това, че имаме вчера върнат вот, реално осъществен, имаме бъдещ кабинет, имаме проблемите на обществото, сега сме седнали и ние беседваме, ще загубим 30 минути да беседваме за г-н Божидар Димитров. Никой не разглежда каква политика ще води кабинетът, обществото показа, че е изморено от всички тези бръщолевици, всички тези за агенти и служби. Аз затова започнах своето изказване с това, че това са на митинг, това са предизборни неща, които винаги се вадят пред избори.

Какво разбираме от този разговор?
1. Че г-н Лъчезар Иванов се опитва да обясни присъствието на агент на ДС в Министерския съвет като нещо безобидно.
2. Че целта на Бойко Борисов с вкарването на агента от ДС в устата на хората е постигната - никой не говори за правителството, за целите и задачите, за излизането от кризата, а само за това, че Божидар Димитров е бил агент.

4 коментара:

  1. Днес се навършват две години от връщането на медицинските сестри и двамата лекари в България.
    „Това (плащането на парите) беше тихомълком прието, че все едно сме се справили - и ние си платихме рекета по 10 и повече млн. долара на човек.", коментира Борисов и добави, че за толкова пари и в Ирак ще пуснат заложниците (най-вероятно става дума за обезглавените от терористите на Заркауи двама български шофьори).

    Поредното калпаво изказване на Бай Ганьо Борисов.

    ОтговорИзтриване
  2. И също така разбираме, че г-н Иванов не е наясно с принципа на разделение на властта след като смята, че Народното събрание е функция на изпълнителната власт. Или казано накратко - след царя и Бойко събра куцо и сакато в парламентарната си група.

    ОтговорИзтриване
  3. Това че е професионалист, добре-ще видим! Но има една категория наречена "морал".И ако това липсва - егати професионализма!Просто трябва да си платиш, след като си бил милиционер,ухо,доностник,партиен секретар и всякакви други комунистически идиотизми.

    ОтговорИзтриване
  4. Какъвто е министър-председателя , такъв и министъра.Член на Комнистическата партия, закриля задника на генералния секретар на тази партия, след като се напънал и размислил станал секретар на ченгетата и закрилял задника на нов господар-това е биография ,нали? Е , нормално Божидар да е същия хамелион- милиционер-доностник, активист в БСП , а сега......

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.