ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







03 ноември 2009

Бойко и измсленото му минало

Д-р Филипов хубаво го е наредил:

Излезе книга на Григор Лилов „Тайният проект Бойко Борисов”. Още съм в началото, когато се разказва за мътната вода около дядо му, убит от комунистите. И понеже сме ползвали едни и същи източници – интервютата на Бойко по медиите – та стигаме до едни и същи изводи: отсъства фактологията на репресията, тя е измислена по-късно. Легендата за дядото е елемент от цялостна митология, от изграждането на един живот със задна дата. Но Лилов не е разбрал дълбоките психологични пластове на измислянето на тази част от биографията. Редакцията при Бойко е не само обществено, но и личностно мотивирана. Защото колкото и да казва, че се гордее, че е бил пожарникар, това е оставило трайна травма в съзнанието му. Пожарната е била на дъното в йерархията по престижност на службите, от ДС са гледали на пожарникарите снизходително. („ДС ни гледаха с голямо високомерие...”) С намесата на дядото, нещата си идват на мястото – като „враг на народа” „на мен ми разрешиха само за пожарникар...” И този дядо става логичното обяснение на биографичния обрат, става връзката между отличника, златния медалист от гимназията в Банкя и пожарникаря. Нещо повече. Дядото е онова „въпреки”, което доизгражда образа на кадърния млад човек, който „въпреки” системата успява.
От едно интервю на Бенатова за „Плейбой” разбрах, че той изобщо не е кандидатствал в друг факултет, освен в пожарната. Тъй че не са го спрели, той се е спрял, щото си е знаел багажа…


Какво разбираме от това?
1. Че Бойко си е измислил биографията, за да го харесат всички?
2. Че на народа не му пука, че Бойко е бил милиционер?
3. Че сега му е паднало да си го "връща" на ДС и затова отмъщава на ДАНС?

5 коментара:

  1. Бившият член на БКП се чуди как да се разграничи от бившата си партийна принадлежност и как да изглежда красив мъченик. Поговорката гласи: "Няма по зли турци от потурнаците".Съдете сами.

    ОтговорИзтриване
  2. всичко за ББ е измислено както и той само че ще трябват 2-3 години докато българския народ да се усети колко измислен е човека пък и неговия палаш ЦЦ скрпр ше го изиграе та свят ще му се завие

    ОтговорИзтриване
  3. Ами какво да кажа... Прост народ, слаба държава... Винаги съм считал, че Б.Б. е последния коз на комунистите. Дотук обаче си мислех, че ще гледаме сеир, т.е. комедия. Лошото е, че ни чака трагедия!

    ОтговорИзтриване
  4. Митология е цялата биография на Б.Б. Книгата ясно доказва, че е рода с Тодор Живков, че е майор от ДС, че руски олигарси и техни банкови сметки са финансирали възхода му. Фактите са потресителни - за мутренския му живот, за връзките между подземие и власт, за руската и западна агентура у нас.

    ОтговорИзтриване
  5. Жалки сте с опитите да изравяте и скалъпвате обстоятелства, които да злепоставят г-н Борисов, най-добре приетият от цивилизования свят премиер на България. Явно държава, в която са ясно дефинирани и прилагани правата и задълженията на гражданите, за вас е неприемлива. Искате държава на мутрите и на корумпираните политици, които ги обслужват. Разбирам носталгията ви, но това време отминава!

    ОтговорИзтриване

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Архив на блога

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.