ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.27 октомври 2010

Бойко и реформите

Бойко обяснява, че реформите трябвало да се правят преди 2008 г.

Премиерът сравни реформите с преустройството в едно домакинство и зави, че като имаш пари сменяш уредите в дома. Реформа се прави също с пари, а не в безпаричие. Бойко Борисов все пак успокои преподавателите като каза, че работа за бъдещите инженери ще има с развитието на инфраструктурата и изграждането на големите енергийни проекти. Премиерът отново даде пример с големите борчове на държавата и заяви, че няма логика да се продава „Кремиковци” за 1 долар, а да се вземе заем от Японската банка, за да се прави пристанище в Бургас. „20 млн. долара ще платя, заради падането на йената по японския заем”, каза той. Борисов посочи, че „Цанков камък” е „паметник на глупостта” и плувен басейн, в който е налят 1 милиард, за да се произвежда месечно 8% от електроенергията от единия реактор на АЕЦ „Козлодуй”. „Това се трупа на нашата гърбинка”, заяви Борисов и обеща да повтаря тези примери „още 20 години”. По думите му в чужбина е престижно да си техник, а у нас се стараем да произвеждаме по-голям брой висшисти, за които не винаги има работни места. Според него, процесът ще се обърне – инженерите ще започнат да се връщат в България. Премиерът не пропусна да отбележи, че от проведените частични местни избори от 6 села ГЕРБ печели 4.


Какво разбираме от тези несвързани думи?
1. Че Бойко е решил да отмъщава на Костов с "Кремиковци"?
2. Че Бойко е свикнал да се оправдава винаги с другите и да търси на работата лекото и на баницата - мекото?
3. Че Бойко така и не е разбрал, вече година и половина на власт, че реформи се правят тогава, когато се налага, а не тогава, когато може.
4. Че Бойко не е разбрал каква е ползата от ВЕЦ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.