ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.







03 октомври 2010

Бойко Борисов и психическите му проблеми

Известният психолог Иван Игов прави анализ на интервюто на "премиера" пред камерите на Сашо Диков. Вижте някои по-интересни моменти:

...Той е като едно дете… Всъщност всеки човек, който е в криза, точно това прави – започва да се оплаква, и започва да усеща, че се отказва, че в един момент напрежението му идва много. Но пак казвам – всичко това е, защото той влезе във властта без хора, на които да има доверие и на които да разпределя отговорностите.
Реално до него има един-двама души – Фандъкова и Цветанов. Това са хората, с които той е сравнително политически близък и им има доверие. Не можеш да работиш толкова сам и толкова изолиран...
...Хората не знаят, че той наистина е много емоционален човек. Аз лично не го познавам добре, но от хора, които наистина са му близки, разбирам, че винаги е бил много емоционален. Човек, който от юноша е прикривал вътрешната си неувереност с този мачовски вид. Така че, нормално е в период на криза защитите да започнат да се пропукват и отдолу да се покаже истинският човек. Нямам нищо против да ме управлява чувствителен и емоционален човек, отколкото някакво дърво, което не разбира и не чувства какво се случва с него и около него.
В този смисъл нямам нищо против – както италианците, които харесват Берлускони, точно защото е такъв – прилича на тях. И той е емоционален, изпуска си нервите, прави простотии. Тук нещата горе-долу са същите...
...Лошото е, че тук, зад това (емоционалността), няма личната подготовка за справяне в такъв период на криза, и второ – няма ги хората, на които да се облегне. На мен ми направи много повече впечатление едно негово интервю отпреди няколко месеца, в което казва, че няма приятели. И това беше първият сигнал, с който показа, че има вътрешна, лична криза. Не мисля, че той няма да се справи. Но той не е удовлетворен от себе си, което е по-страшното. Тук емоцията е по-скоро от лична неудовлетвореност...
...Нямаме друг такъв политик, който да иска да направи нещо, дори с риск да се провали. И това е хубавото. Явно обаче му идва много в момента, но не бива да го съжаляваме, в края на краищата той сам се е съгласил на тази позиция. Просто той трябва да направи необходимите стъпки да преодолее тази ситуация на стрес...

Какво разбираме от този анализ?
1. Че ни управлява един емоционален и психически нестабилен човек?
2. Че тази емоционалност, която г-н Игов приема като плюс, му прави лоша услуга (да си спомним, например, как издаде какво са разговаряли Барозу и Саркози)?
3. Че Бойко е останал самотен на върха, а след интервюто на Цветанов по телевизията вече е ясно, че и той се е отрекъл от него и вече не може да разчита и на него?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.