ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.10 октомври 2012

Според Борисов демокрацията в България била в пълен разцвет

В България демокрацията е в пълен разцвет, а висшата  степен са свободата на медиите и хората. Тези заключения направи премиерът Бойко Борисов след срещата си със секретаря по вътрешна сигурност на САЩ г-жа Джанет Наполитано, която се проведе в Министерския съвет в сряда.
Борисов бе провокиран от въпрос на журналистка от Радио К2. Наполитано бе помолена да коментира последния доклад на Държавния департамент на САЩ, в който се изразява сериозно безпокойство за състоянието на свободата на печата и словото. Гостенката дипломатично се измъкна с думите, че страната  би могла единствено да сподели опита си с България. Борисов обаче не бе толкова скромен на думи. 
“Самият факт, че всеки може да дойде в сградата на Министерския съвет и да зададе какъвто си иска въпрос на госпожа Наполитано, показва, че не само демокрацията е в пълен разцвет, не само че правата на човека се гарантират отвсякъде... И колкото и да се опитвате и да се стараете, поради определени поръчки, да ни изкарате недемократични и непублични, няма как да успеете по простата причина, че вие сте тук и никой не ви режисира това, което ще питате”, започна отговора си Борисов. “Има държави, и то в Европейския съюз, където предварително се задават въпросите. Един-два-три...и се пита. В България можете да кажете, да говорите, да напишете, да питате каквото искате. Това е висша степен на демокрация и свобода на медиите и хората”, заключи министър-председателят. 

Какво разбираме от тези думи на Борисов?
1. Че не му е ясно какво значи демокрация и как се "мери" тя?
2. Че се прави на луд, който не знае чия е собствеността на медиите в страната?
3. Че когато някой зададе неудобен въпрос, той веднага го обвинява в поръчкова журналистика, но когато му ближат задника, не се стеснява?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.