ТЪРСИМ АНАЛИЗАТОРИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО

Здравейте! Ако искате да станете автор в нашия блог и да описвате подвизите на "премиера" Борисов и неговите "министри", пишете ни на skaramush.bg@gmail.com - ще получите инструкции как става включването в нашия екип.22 април 2010

Бойко и здравеопазването

Известната правозащитничка Теодора Захариева, която осъди Министерството на "здравеопазването" за отказа да й заплащат лечението от рак, казва:

Нямам кой знае какви съществени забележки към работата на бившия министър на здравеопазването д-р Божидар Нанев, каза пред Агенция „Фокус” председателят на Българския пациентски форум Теодора Захариева. По думите й средният ешелон в здравното министерство е успял да го подведе. „Може би неговият по мек характер допусна това нещо. Бих отчета един голям позитивизъм на д-р Нанев, че той отвори министерството за някаква прозрачност, но отново средния ешелон го е подлъгал в тази насока да спре тази прозрачност. От там се получиха някои недоразумения. Но наистина с него можеше да се комуникира”, каза Захариева.
Според нея би било добре, ако новият министър Анна-Мария Борисова запази диалогичността на Божидар Нанев.
„Нямам конкретни впечатления от д-р Анна-Мария Борисова, но много се надявам комуникацията да продължи с неправителствения сектор и МЗ, защото затварянето на ведомството с цел непрозрачност би допълнително нагнетяване и напрежение в и без това напрегнатия сектор”, каза Теодора Захариева.


Бойко Борисов обяви, че е избрал новата министърка г-жа Борисова:
Бойко Борисов: Да, аз най-недиалогичната, както я казват, а за мене това означава, че ето в подобни схеми, виждате ли как са политически кабинет, здравна каса, зам.-министър и сработва схемата.
Бойко Борисов: Т. нар. комуникативност или диалогичност за мене имат лошо значение. Това означава човек, към който всички могат да отидат, да се разберат статуквото да продължи, схемите да...
Водещ: Трябва да си малко темерут, за да участваш.
Бойко Борисов: Не бих искал за една дама да използвам такъв израз в случая...
Водещ: Обобщавам.
Бойко Борисов: Но абсолютно ви е правилна оценката.


Какво разбираме от тези разменени реплики?
1. Че на Бойко диалогичността му пречи и я свързва с корупция?
2. Че никой не се е досетил да го пита: "А Вие, г-н Борисов, като сте толкова диалогичен, как се спасявате от схемите?"
3. Че онкоболните за пореден път няма да бъдат в полезрението на властимащите?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Оставете Вашия коментар - ние няма да ви издадем на милицията. Не забравяйте - ако искате да сте сигурни, че тя няма да открие кой сте, трябва да използвате TOR!

Бойко Борисов

Бойко Борисов
Снимка "Дневник", От срещата с Джанет Наполитано.